Black Friday la Altex: vânzări în creștere și 10 milioane de utilizatori care vor intra pe site

Campania de Black Friday de anul acesta la Altex se desfășoară în perioada 28 octombrie - 24 noiembrie. Oficialii companiei spun că sunt pregătiți cu stocuri și se așteaptă la vânzări în creștere, dar fără să avanseze cifre.
Andrada Ghira - mar, 26 oct. 2021, 19:30
Black Friday la Altex: vânzări în creștere și 10 milioane de utilizatori care vor intra pe site

Retailerul electro-IT Altex a anuțat că în perioda 28 octomombrie-24 noiembrie va organiza campania de Black Friday, care vine cu reduceri de 60% la mii de produse. Oficialii companiei spun că s-au pregătit din timp cu stocuri. Altex a început încă de anul trecut îmbunătățirea lanțului de aprovizionare când a sesizat primele limitări care au început să apară odată cu creșterea costurilor cu transportul și lipsa containerelor. Retailerul a investiti în stocuri și spune că e pregătit nu doar de Black Friday, ci și pentru luna decembrie.

Cât despre vânzări, oficialii companiei au preferat să nu avanseze cifre.

„Situația e atipică, ne așteptăm ca o parte din vânzări, cel puțin la debut, să migreze către online, ținând cont de resticțiile impuse de autorități. Credem că va fi o campanie de succes, nu o să înaintez o cifră pentru că sunt optimist și nu vreau să pară ireală, dar avem suficiente produse pregătite pentru campanie, cu reduceri de peste 60%, stocuri suficiente, mii de articole care vor intra în campanie”, a declarat Raul Filip, directorul de achiziții al Altex în cadrul unei conferințe online cu presa.

În plus, procesul de achiziție online a fost optimizat.

„Ne așteptăm și estimăm că vom avea la 10 milioane de utilizatori ce vor intra pe altex.ro, iar siteul este mai mult decât pregătit sa le ofere o experiență rapidă și usoară, check-out-ul a fost simplificat, în doi pași”, a declarat Cătălin Stroe, digital marketing manager al Altex.

Cu ce vine Black Friday 2021 la Altex

Pe lâng reducerile de 60%, retailerul oferă servicii de creditare pe loc, în magazine și rate fără dobânzi prin cardul de credit, posibiliteatea de a rezerva produsele în magazin, livrare cu doi curieri pentru produse voluminoase, servicii de instalare/montaj, dar și cu oferte la pachetele turistice.

În campania de Black Friday de anul trecut, cea mai spectaculoasă creștere a vânzărilor, de 730%, s-a înregistrat pentru anvelope de iarnă, dar au fost cumpărate și uscătoare de rute (+200%), snartwatch-uri (+190%), cuptoare încorporabile (+110%).

Pregătirile pentru BF, discuțiile cu furnizorii și partenerii, s-au derulat pe tot parcursul anului. Astfel, Altex a reușit să asigure o disponibilitate crescută a sortimentului, dar și produse noi, aduse special pentru campania din 28 octombrie-24 noiembrie. De asemenea, compania s-a pregătit, din punct de vedere logistic, pentru a asigura livrarea ȋn termen a tuturor comenzilor, atât online, cât și offline.

Prețurile din magazine se schimbă în timp real

Clienții care preferă să meargă ȋn magazinele fizice să vadă produsele la raft, să ceară mai multe informații, eventual să le și testeze, vor avea parte atât de varietate, cât și de consultanță de specialitate, de la personalul Altex.

,,Magazinele sunt pregătite să ȋi primească pe clienți, cu respectarea tuturor reglementărilor ȋn vigoare – scanarea certificatului verde, triaj, dezinfectare și distanțare fizică. Cei care folosesc serviciul ,,Rezervă ȋn magazin”, din altex.ro și mediagalaxy.ro, vor beneficia de livrare la domiciliu, ȋn trei ore, inclusiv ȋn weekend.

„Sistemul de etichete electronice ne ajută să ajustăm ofertele ȋn timp real, pentru a asigura cel mai mic preț din România. Ȋn plus, le oferim clienților servicii de creditare pe loc, dar și rate fără dobânzi, prin carduri de credit”, a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex.

Și serviciul Altex Travel oferă reduceri la pachetele de călătorie. Spre exemplu, o săptămână ȋn Grecia,costă de la 49 de euro de persoană/sejur, ȋn perioada mai-septembrie 2022. Tot o săptămână este și circuitul Antalya și Pamukkale, ȋn primăvara anului viitor, și costă de la 99 de euro, de persoană/sejur. Revelionul la un hotel de 5 stele din Istanbul, pornește de la 459 de euro de persoană, pentru cinci nopți.

Black Friday 2020

Ȋn 2020, cele mai vândute produse din campania BF Altex au fost: smartphones, televizoare și electrocasnice, ale căror vânzări s-au dublat și chiar triplet, pentru anumite segmente.

Cea mai spectaculoasă creștere au ȋnregistrat-o anvelopele de iarnă, datorită sezonalității și reducerilor substanțiale, pentru care vânzarea a crescut de 8 ori ȋn noiembrie 2020, față de septembrie 2020. Alte categorii populare au fost uscătoarele de rufe (+280%), smartwatch-urile (+190%) și cuptoarele incorporabile (110%). Aspiratoarele, espressoarele și aragazurile și-au dublat, de asemenea, vânzările.

Retailerul estimează că primele trei categorii vor rămâne ȋn top și ȋn 2021. Având ȋn vedere că se apropie sezonul rece și sărbătorile, sunt așteptate creșteri ale vânzărilor și pentru anvelopele de iarnă și jucăriile pentru copii.

 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...