Black Friday la Altex: vânzări în creștere și 10 milioane de utilizatori care vor intra pe site

Campania de Black Friday de anul acesta la Altex se desfășoară în perioada 28 octombrie - 24 noiembrie. Oficialii companiei spun că sunt pregătiți cu stocuri și se așteaptă la vânzări în creștere, dar fără să avanseze cifre.
Andrada Ghira - mar, 26 oct. 2021, 19:30
Black Friday la Altex: vânzări în creștere și 10 milioane de utilizatori care vor intra pe site

Retailerul electro-IT Altex a anuțat că în perioda 28 octomombrie-24 noiembrie va organiza campania de Black Friday, care vine cu reduceri de 60% la mii de produse. Oficialii companiei spun că s-au pregătit din timp cu stocuri. Altex a început încă de anul trecut îmbunătățirea lanțului de aprovizionare când a sesizat primele limitări care au început să apară odată cu creșterea costurilor cu transportul și lipsa containerelor. Retailerul a investiti în stocuri și spune că e pregătit nu doar de Black Friday, ci și pentru luna decembrie.

Cât despre vânzări, oficialii companiei au preferat să nu avanseze cifre.

„Situația e atipică, ne așteptăm ca o parte din vânzări, cel puțin la debut, să migreze către online, ținând cont de resticțiile impuse de autorități. Credem că va fi o campanie de succes, nu o să înaintez o cifră pentru că sunt optimist și nu vreau să pară ireală, dar avem suficiente produse pregătite pentru campanie, cu reduceri de peste 60%, stocuri suficiente, mii de articole care vor intra în campanie”, a declarat Raul Filip, directorul de achiziții al Altex în cadrul unei conferințe online cu presa.

În plus, procesul de achiziție online a fost optimizat.

„Ne așteptăm și estimăm că vom avea la 10 milioane de utilizatori ce vor intra pe altex.ro, iar siteul este mai mult decât pregătit sa le ofere o experiență rapidă și usoară, check-out-ul a fost simplificat, în doi pași”, a declarat Cătălin Stroe, digital marketing manager al Altex.

Cu ce vine Black Friday 2021 la Altex

Pe lâng reducerile de 60%, retailerul oferă servicii de creditare pe loc, în magazine și rate fără dobânzi prin cardul de credit, posibiliteatea de a rezerva produsele în magazin, livrare cu doi curieri pentru produse voluminoase, servicii de instalare/montaj, dar și cu oferte la pachetele turistice.

În campania de Black Friday de anul trecut, cea mai spectaculoasă creștere a vânzărilor, de 730%, s-a înregistrat pentru anvelope de iarnă, dar au fost cumpărate și uscătoare de rute (+200%), snartwatch-uri (+190%), cuptoare încorporabile (+110%).

Pregătirile pentru BF, discuțiile cu furnizorii și partenerii, s-au derulat pe tot parcursul anului. Astfel, Altex a reușit să asigure o disponibilitate crescută a sortimentului, dar și produse noi, aduse special pentru campania din 28 octombrie-24 noiembrie. De asemenea, compania s-a pregătit, din punct de vedere logistic, pentru a asigura livrarea ȋn termen a tuturor comenzilor, atât online, cât și offline.

Prețurile din magazine se schimbă în timp real

Clienții care preferă să meargă ȋn magazinele fizice să vadă produsele la raft, să ceară mai multe informații, eventual să le și testeze, vor avea parte atât de varietate, cât și de consultanță de specialitate, de la personalul Altex.

,,Magazinele sunt pregătite să ȋi primească pe clienți, cu respectarea tuturor reglementărilor ȋn vigoare – scanarea certificatului verde, triaj, dezinfectare și distanțare fizică. Cei care folosesc serviciul ,,Rezervă ȋn magazin”, din altex.ro și mediagalaxy.ro, vor beneficia de livrare la domiciliu, ȋn trei ore, inclusiv ȋn weekend.

„Sistemul de etichete electronice ne ajută să ajustăm ofertele ȋn timp real, pentru a asigura cel mai mic preț din România. Ȋn plus, le oferim clienților servicii de creditare pe loc, dar și rate fără dobânzi, prin carduri de credit”, a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex.

Și serviciul Altex Travel oferă reduceri la pachetele de călătorie. Spre exemplu, o săptămână ȋn Grecia,costă de la 49 de euro de persoană/sejur, ȋn perioada mai-septembrie 2022. Tot o săptămână este și circuitul Antalya și Pamukkale, ȋn primăvara anului viitor, și costă de la 99 de euro, de persoană/sejur. Revelionul la un hotel de 5 stele din Istanbul, pornește de la 459 de euro de persoană, pentru cinci nopți.

Black Friday 2020

Ȋn 2020, cele mai vândute produse din campania BF Altex au fost: smartphones, televizoare și electrocasnice, ale căror vânzări s-au dublat și chiar triplet, pentru anumite segmente.

Cea mai spectaculoasă creștere au ȋnregistrat-o anvelopele de iarnă, datorită sezonalității și reducerilor substanțiale, pentru care vânzarea a crescut de 8 ori ȋn noiembrie 2020, față de septembrie 2020. Alte categorii populare au fost uscătoarele de rufe (+280%), smartwatch-urile (+190%) și cuptoarele incorporabile (110%). Aspiratoarele, espressoarele și aragazurile și-au dublat, de asemenea, vânzările.

Retailerul estimează că primele trei categorii vor rămâne ȋn top și ȋn 2021. Având ȋn vedere că se apropie sezonul rece și sărbătorile, sunt așteptate creșteri ale vânzărilor și pentru anvelopele de iarnă și jucăriile pentru copii.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...