1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

România a fost foarte aproape de blackout, de două ori în acest an

Franck Neel, director în cadrul OMV Petrom, a decarat că România a fost foarte aproape de blackout, de două ori în acest an, pe fondul capacității scăzute de generare de energie electrică.

27 sep, 2019 | | ECONOMICA.net

“Am fost foarte aproape de blackout, de două ori în acest an. Prima dată în iarnă și a doua oară acum câteva zile, când Unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită și era oprită și centrala de la Brazi”, a spus Neel, la o conferință pe teme energetice organizată de publicația Financial Inteligence.

Motivul este cel știut de toată lumea: lipsa capaităților de producție de energie electrică. “Nu este suficientă capacitatea de generare. Și nu se pot finanța investiții în noi capacități de generare, pentru că nu există contracte pe termen lung și nu se pot finanța investițiile. Dacă trebuie să vinzi totul pe o piață care este parțial reglementată, nu poți finanța proiecte noi”, a spus Neel.

Zilele trecute, preţul energiei electrice pe piaţa spot a atins de mai multe ori maximul istoric de 750 de MW. România a importat electricitate la capacitate maximă pe linia de interconexiune cu Ungaria, potrivit datelor OPCOM şi Transelectrica.

Știrea se actualizează.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO