Blackstone Inc ar putea prelua o participație în L’Occitane

Fondul de investiții Blackstone Inc ar putea susține financiar dorința acționarului majoritar al L'Occitane International, Reinold Geiger, de a transforma compania într-una privată, fără expunere pe bursă.
Robert Stan - mar, 09 apr. 2024, 08:08
Blackstone Inc ar putea prelua o participație în L'Occitane

Dorința miliardarului Reinold Geiger, cel care deține un pachet major de acțiuni al companiei de produse de îngrijire a pielii L’Occitane International, se apropie de împlinirea dorinței sale de a delista firma de la bursa din Hong Kong.

Conform Reuters, sursele sale au dezvăluit că marele fond de investiții Blackstone Inc ar fi foarte aproape de a încheia un acord cu Reinold Geiger pentru a finanța transformarea L’Occitane International într-o firmă privată, fără expunere pe bursă. Această mutare ar putea pune capăt celor 14 ani de existență a acesteia pe bursa din Hong Kong.

Surse apropiate tranzacției susțin că Blackstone Inc ar putea oferi finanțare prin împrumut pentru preluare, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar în zilele următoare. Tranzacționarea L’Occitane a fost suspendată la bursa din Hong Kong, în așteptarea acestui anunț.

Deși negocierile se află într-un stadiu avansat, acestea ar putea fi totuși amânate sau chiar oprite, au menționat sursele Reuters. Un reprezentant al Blackstone a refuzat să comenteze, iar cei de la L’Occitane nu a răspuns încă solicitării de a lămuri situația.

Este însă demn de luat în seamă că, în februarie, agenția Bloomberg scria că Blackstone Inc a luat în considerare o ofertă pentru L’Occitane și a efectuat un proces preliminar de „due diligence” pentru compania cu o valoare de piață de aproximativ 5,6 miliarde de dolari. Miliardarul Reinold Geiger deține, prin diferite companii și fonduri, peste 70% din L’Occitane International.

Compania L’Occitane a fost fondată în 1976 de francezul Olivier Baussan și a intrat pe piață oferind uleiuri esențiale din plante, precum lavanda recoltată din Provence. Geiger a devenit acționar minoritar în 1994 și a declarat ulterior că performanțele slabe ale companiei l-au determinat să înceapă să lucreze în cadrul acesteia, în încercarea de a-și proteja investiția.

El a extins L’Occitane la nivel global și a decis să mute sediul firmei în Asia după ce s-a declarat impresionat de etica de muncă din regiune. Retailerul a fost listat la Hong Kong printr-o ofertă publică inițială în 2010 și are în prezent opt mărci și aproximativ 3.000 de puncte exclusive de vânzare în 90 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Şoigu cere suplimentarea livrărilor de arme. Atacuri ucrainene cu drone în câteva regiuni ruse
Şoigu cere suplimentarea livrărilor de arme. Atacuri ucrainene cu drone în câteva regiuni ruse
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării, transmite......
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Parlamentul Germaniei a aprobat o nouă serie de măsuri pentru a sprijini și mai puternic dezvoltarea energiei fotovoltaice ...
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a semnat în decembrie 2023 un acord cu Corporația ...
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
Nouăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării unei porţiuni de autostradă în noaptea de marţi spre ...