1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Blackstone revine pe piaţa spaţiilor logistice din România şi poartă discuţii pentru achiziţia portofoliului Immofinanz

Cel mai mare fond privat de investiţii, Blackstone, negociază achiziţia portofoliului de spaţii logistice al Immofinanz, potrivit presei austriece. 

11 sep, 2015 | | ECONOMICA.net

Logicor, subsidiara giantului american Blackstone, vrea să cumpere întreg portofoliul de spaţii logisitce pe care Immofinanz l-a scos la vânzare. Din portofoliu fac parte şi şase proiecte din România, evaluate la 22,6 milioane de euro. 

Dezvoltatorul imobiliar Immofinanz a anunţat la începutul lunii august că se află în discuţii pentru vânzarea portofoliului de parcuri logistice din Europa. Valoarea totală a portofoliului este de 550 de milioane de euro.

Mutarea celor de la Blackstone este surprinzătoare, în contextul în care anul acesta a vândut Valad Europe, cu active de 5,3 miliarde de euro la patru ani de la achiziţia companiei mamă, Valad Property Grou. Australienii de la Cromwell au cumpărat Valad Europe pentru 145 milioane de euro,cu proprietăţi inclusiv în România.

„Ne propunem să ne concentrăm portofoliul pe sectoarele noastre principale – comercial şi birouri, pentru a extinde poziţia Immofinanz în aceste domenii. Suntem mulţumiţi de dezvoltarea segmentului logistic. Cu toate acestea, concurenţii noştri majori sunt de aproape zece ori mai mari decât noi, ceea ce ne împiedică să obţinem o poziţie de lider în regiunile în care activăm. Piaţa cunoaşte acum o schimbare puternică a interesului investitorilor spre segmentul logistic, o dezvoltare care se reflectă în preţurile atractive", a declarat Oliver Schumy, CEO Immofinanz, luna trecută. 

Pe piaţa din România, Immofinanz deţine şase proiecte logistice, dintre care unul este mallul Armonia Arad, transformat în spaţii industriale. Totodată, compania început recent construcţia speculativă a unui parc logistic la Mogoşoaia. În primă fază vor fi construite depozite şi spaţii logistice de 40.000 mp din totalul de 140.000 mp.

Immofinanz mai deţine parcuri logistice şi terenuri pentru viitoare extinderi la Timişoara, Sibiu, Braşov şi Ploieşti şi este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din România, cu un portofoliu de 87 de proprietăţi imobiliare format din clădiri de birouri, centre comerciale, parcuri logistice şi terenuri, evaluat la 949 milioane de euro.

Logicor, subsidiară a Blackstone, care îşi concentrează activitatea pe piaţa spaţiilor logistice şi industriale, deţine parcuri în suprafaţă totală de peste 7 milioane de mp în 12 ţări, printre care Marea Britanie, Franţa, Olanda, Polonia, Ungaria şi Republica Cehă. 

Blackstone a fost fondată de Stephen A. Schwarzmann, 68 ani, şi Peter G. Peterson, 88 ani, care au pornit la drum cu doar 400.000 de dolari. Acum, grupul este cel cea mai mare firmă de investiţii alternative din lume, deţine grupul hotelier Hilton, pe care l-a achiziţionat în 2007 pentru 26 de miliarde de dolari. Blackstone are în administrare active cu o valoare de 284 miliarde de dolari. Peterson are o avere de 1,78 miliarde de dolari, iar Schwarzmann are oa vere de 12,2 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO