Blaga: Nu vom vota noul Guvern. Parlamentarii PDL vor fi prezenţi

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că reprezentanţii PDL vor fi prezenţi în Parlament, dar nu vor vota noul Guvern, arătând că sarcina opoziţiei va fi aceea "de a taxa orice deviaţie de la democraţia puterii".
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 11:16
Blaga: Nu vom vota noul Guvern. Parlamentarii PDL vor fi prezenţi

Vasile Blaga a fost întrebat de ziarişti, după ce s-a întors de la consultările de la Cotroceni, cum vede colaborarea cu Victor Ponta, desemnat premier.

„Noi suntem în opoziţie, iar sarcina noastră va fi aceea de a taxa orice deviaţie de la democraţie a puterii. Acesta este rolul opoziţiei” a precizat Blaga.

Întrebat dacă va vota în Parlament noul guvern, Vasile Blaga a răspuns: „Nu vom vota, bineînţeles. Aţi văzut undeva în lume opoziţia responsabilă să voteze guvernul?”.

Blaga consideră drept „normală” desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier, menţionând faptul că a fost o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru la consultările de la Cotroceni.

El a mai arătat că la Palatul Cotroceni s-au precizat priorităţile României pe termen scurt şi anume integrarea României în spaţiul Schengen, cu un calendar precis, stabilit pentru martie anul viitor. S-a menţionat o nouă vizită a reprezentanţilor de la Bruxelles pe tema MCV pe justiţie şi alte „restanţe pe care Parlamnetul le are dacă se doreşte un raport pozitiv pe acest subiect”.

Blaga a spus că s-a vorbit şi despre actele importante pe care trebuie să le rezolve Guvernul şi Parlamentul în perioada următoare referitor la o nouă lege a alegerilor şi anume un Cod electoral, reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei.

Întrebat dacă revizuirea Constituţiei se referă la reducerea la 300 a numărului de parlamentari, Blaga a spus că nu s-a precizat acest lucru la reuniune, dar el crede că toată lumea va fi de acord până la urmă cu reducerea numărului de parlamentari.

Vasile Blaga a explicat şi îndemnul preşedintelui Traian Băsescu adresat majorităţii parlamentare de a ocroti opoziţia.

„Da. A fost o astfel de precizare vis-a-vis de anumite declaraţii ale unor lideri USL, care trimiteau opoziţia la balcoane”, a menţionat Vasile Blaga.

Te-ar mai putea interesa și
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng Holdings Limited, deținut de tribul Bafokeng din Africa de Sud, a......
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate ...