Blaga: Videanu ar putea fi un candidat la preşedinţie

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, vineri, la Târgu Jiu, că nu înţelege "graba" unora de a stabili candidatul PDL la Preşedinţia României, el menţionând că Adriean Videanu este un posibil candidat, la fel ca şi alţi membri ai partidului.
Economica.net - sâm, 26 ian. 2013, 13:18
Blaga: Videanu ar putea fi un candidat la preşedinţie

Blaga a precizat că apreciază răspunsul oferit de Videanu la întrebarea dacă va candida, respectiv acela că îşi oferă disponibilitatea în situaţia în care partidul îl susţine pentru aşa ceva, liderul PDL spunând că doar în urma Convenţiei Naţionale din luna mai se poate lua o decizie în privinţa viitorului candidat.

„Domnul Videanu este una din persoanele care ar putea candida. Dacă îl va susţine partidul la momentul acela, şi aici vorbim de 2014, nu văd de ce atâta grabă, inclusiv de la unii colegi, pentru 2013. Nu uitaţi că unii candidaţi ai noştri au intrat în bătălii, domnul Traian Băsescu, la locale, cu şapte zile, înainte de a se depune listele, iar în 2004 Traian Băsescu a fost candidatul nostru la prezidenţiale cu patru zile înainte, până atunci fiind domnul Stolojan”, a spus Blaga, acesta menţionând şi că în PDL „sunt soluţii” pentru un candidat la Preşedinţie.

Liderul PDL a refuzat că ofere informaţii suplimentare despre criteriile în baza cărora va fi desemnat viitorul candidat la Preşedinţia României, Blaga precizând că face politică de 20 de ani şi ştie ce decizii trebuie să ia.

„Fac politică de 20 de ani şi eu vă răspund ceea ce vreau. Nu voi comenta mai mult, cu tot respectul pe care vi-l port. Nu e grabă ca să stabilim candidatul acum trei zile, când a ridicat problema, sau eu acum la Gorj”, a răspuns Blaga la o întrebare a jurnaliştilor pe tema respectivă.

Liderul PDL a spus şi că nu se include în categoria celor care vor ca desemnarea candidatului partidului la Preşedinţie să se facă într-un timp cât mai scurt, precizarea vizându-l direct pe Cristian Preda.

„Au fost colegi care au susţinut în această perioadă, aţi văzut şi dumneavoastră, Cristian Preda, că trebuie să avem imediat un candidat la Preşedinţie. Nu fac parte din această categorie. O să avem o Convenţie Naţională în mai, care vor stabili aceste teme. Noi am cerut să stabilim deocamdată modul de desemnare a candidatului”, a declarat Blaga.

Liderul PDL a participat, vineri, la Târgu Jiu, la şedinţa de instalare în fruntea organizaţiei Gorj a partidului a deputatului Ion Cupă ca preşedinte interimar, după ce fostul preşedinte, ex-senatorul Ion Ruşeţ, a demisionat din funcţie asumându-şi eşecul din alegeri.

Blaga a precizat cu această ocazie că la întâlnirea cu colegii de la Gorj a fost pusă în discuţie şi sancţionarea primarilor filialei care la alegerile de anul trecut au trădat PDL în favoarea USL.

Liderul democrat-liberal a menţionat că a recomandat ca niciunul din cei în cauză să nu fie excluşi din partid, ci să fie lăsaţi în continuare să activeze în PDL, deşi nu vor mai avea sprijin pentru proiectele lor. Vasile Blaga afirmă că „trădătorii” trebuie să rămână în PDL până la sfârşitul mandatului, în 2016, pentru ca „să-i usture”, o excludere a lor ajutându-i să migreze mai repede la USL.

Legislaţia actuală le interzice primarilor să plece de la un partid la altul în timpul mandatului, singura modalitate de a face acest lucru fiind o excludere a lor din rândurile formaţiunii politice pe ale cărei liste au fost aleşi. Aceştia devin independenţi dacă sunt excluşi, iar ulterior pot să se înscrie în alt partid, fără să îşi piardă mandatul.

PDL Gorj a avut în ultima campanie electorală trei primari care au anunţat public faptul că îi susţin pe candidaţii USL în alegerile parlamentare, aceştia cerând ulterior să fie excluşi din partid dacă acesta nu-i mai doreşte în rândurile sale.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.500 de muncitori ai constructorului rus de camioane Kamaz au fost trimiși în șomaj parțial, în urma sancțiunilor occidentale
Peste 5.500 de muncitori ai constructorului rus de camioane Kamaz au fost trimiși în șomaj parțial, în urma sancțiunilor ...
Peste 5000 de angajaţi ai producătorului rus de camioane Kamaz au fost trimişi în şomaj parţial din cauza penuriei de componente, apărută în urma sancţiunilor occidentale impuse Moscovei......
Anton Siluanov, ministrul rus de Finanțe: Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru a putea susține operațiunea specială din Ucraina
Anton Siluanov, ministrul rus de Finanțe: Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru a putea susține operațiunea ...
Rusia are nevoie de resurse financiare uriaşe pentru operaţiunea sa militară din Ucraina, a declarat vineri ministrul ...
Washingtonul impune noi sancțiuni financiare după ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord
Washingtonul impune noi sancțiuni financiare după ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord
Statele Unite au anunţat vineri noi sancţiuni financiare în urma celor mai recente teste cu rachete nord-coreene, vizând ...
CNAIR a aprobat Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania
CNAIR a aprobat Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat vineri Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor ...