Blejnar: Nu am fost citat, nu am fost informat că aş fi acuzat de ceva

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat, luni, că nu a fost chemat la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici nu a fost informat că ar fi acuzat în vreun dosar.
Economica.net - lun, 09 iul. 2012, 18:54
Blejnar: Nu am fost citat, nu am fost informat că aş fi acuzat de ceva

Blejnar a făcut această precizare după ce MEDIAFAX a relatat, citând surse judiciare, că procurorii anticorupţie ar fi dispus, printr-o ordonanţă dată în dosarul 54/2011, punerea sub învinuire a lui Blejnar, a fostului şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Viorel Comăniţă, şi a fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Florin Secăreanu.

„Nu am fost citat, nu mi s-a adus nimic la cunoştinţă, nu s-a făcut nicio percheziţie la mine”, a spus Blejnar, la Realitatea TV.

Fostul şef al ANAF a subliniat şi că nu îl cunoaşte pe omul de afaceri Radu Nemeş, cel de la care, potrivit surselor judiciare, ar fi pornit toată investigaţia în acest caz.

Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi de soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare.

Aproximativ 40 de percheziţii au fost derulate de anchetatorii anticorupţie, în acest caz.

Potrivit surselor citate, procurorii anticorupţie ar fi dispus, printr-o ordonanţă dată în dosarul 54/2011, punerea sub învinuire a fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fostului şef al ANV, Viorel Comăniţă, şi a fostului şef al SIPI Constanţa, Dan Florin Secăreanu.

Şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, este învinuit în acest caz.

Potrivit surselor citate, cei patru sunt cercetaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Concret, prin firmele pe care le controlau Radu Nemeş, soţia sa şi concubina acestuia, s-ar fi importat produse petroliere de o anumită calitate, iar după intrarea în ţară aceştia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioară. Sursele citate precizează că, prin această procedură ilegală, s-a urmărit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere, în timp ce ele erau vândute în realitate, pe piaţa neagră, la o sumă mult mai ridicată.

În acest fel a apărut evaziunea fiscală cercetată de procurorii anticorupţie. Referitor la Blejnar, Comăniţă şi Secăreanu, sursele citate menţionează că aceştia ar fi avut cunoştinţă de activităţile ilegale ale firmelor lui Nemeş, context în care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit.

Potrivit surselor citate, până la momentul difuzării acestei ştiri, Secăreanu a fost audiat de anchetatori, acesta arătându-le că nu doreşte să dea nicio declaraţie.

La acest moment, se mai află la sediul DNA, în vederea audierii, alte şapte persoane, administratori ai celor 24 de firme vizate în această anchetă.

Sursele citate nu au putut menţiona precis dacă fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost citat de anchetatori, până în prezent, în acest caz.

Fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Florin Secăreanu, a fost ridicat de anchetatori, luni, de pe autostrada A2, urmând să fie dus în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat într-un „caz vast” de evaziune fiscală, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...