Blockchain, o tehnologie revoluţionară pentru companii, dar dificil de implementat – studiu KPMG

Un studiu realizat de compania KPMG a relevat că 41% dintre companiile tehnologice vor să adopte tehnologia blockchain în următorii trei ani. Însă, aplicarea și adoptarea acestei tehnologii are provocările sale. Participanţii la studiu au identificat complexitatea tehnologică, lipsa unui studiu de caz a unei afaceri care să dovedească succesul acesteia şi lipsa de capital pentru a finanţa noi investiţii ca fiind probleme care trebuie depăşite pentru a implementa blockchain.
Economica.net - lun, 04 mart. 2019, 19:48
Blockchain, o tehnologie revoluţionară pentru companii, dar dificil de implementat - studiu KPMG

Cu procese din ce în ce mai complicate care necesită schimbul de date cu numeroase părți interne și externe, blockhain-ul devine din ce în ce mai recunoscut ca un mecanism care poate conduce la eficienţă operaţională. Noua tehnologie permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate.

KPMG realizează periodic un sondaj privind inovarea în domeniul tehnologiei şi industriei. Studiul, desfăşurat în perioada decembrie 2018-ianuarie 2019, a inclus 740 de lideri globali din companii tech din 12 țări, majoritatea ocupând posturi executive în companii de diferite dimensiuni.

KPMG a întrebat participanții la sondaj cu privire la probabilitatea ca blockchain-ul să schimbe modul în care companiile își desfășoară activitatea în următorii trei ani. Rezultatele sunt relativ pozitive, 48% dintre respondenţi fiind de părere că acest lucru este foarte probabil. Patruzeci și unu de procente au intenția de a implementa tehnologia blockchain în următorii trei ani, în timp ce 31% nu au dat un răspuns direct, iar 28% au declarat că cel mai probabil nu vor implementa blockchain.

În ceea ce priveşte beneficiile adoptării blockchain, 23% dintre cei chestionați consideră că eficiența în ceea ce privește procesele de afaceri poate fi îmbunătățită prin implementarea și aplicarea tehnologiei de tip blockchain.

Alte aspecte importante în ceea ce privește așteptările directorilor de tehnologie cu privire la beneficiile de top ale adoptării de blocuri includ diferențierea produselor/serviciilor (12%), reducerile de costuri (9%) și noile date statistice care pot fi identificate (9%).

O altă concluzie semnificativă a raportului este așteptarea în rândul multor directori de tehnologie ca procesele legate de internetul obiectelor (IoT) pot fi influenţate de tehnologie. 27% dintre executivi au declarat că IoT va fi unul dintre cele mai importante revoluții în domeniul afacerilor în următorii trei ani. Tranzacționarea, riscul cibernetic redus și contractele s-au clasat pe locurile următoare cu 22, 20 și, respectiv, 18%.

Te-ar mai putea interesa și
România în top 3 ţări din UE cu cea mai mare creştere economică anuală, în trimestrul al treilea din 2023 – date Eurostat
România în top 3 ţări din UE cu cea mai mare creştere economică anuală, în trimestrul al treilea din 2023 – ...
Produsul Intern Brut a rămas stabil, atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro, în trimestrul trei din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, după un avans de 0,5% în UE şi......
Glovo: România, locul doi la nivel mondial în ceea ce privește numărul comenzilor și bacșișul oferit curierilor
Glovo: România, locul doi la nivel mondial în ceea ce privește numărul comenzilor și bacșișul oferit curierilor
România se situează pe locul întâi în regiunea Europei de Sud-Est în funcție de numărul de comenzi și pe doi, la ...
Telekom Romania Mobile extinde rețeaua 5G în Arad
Telekom Romania Mobile extinde rețeaua 5G în Arad
Telekom Romania Mobile continuă extinderea rețelei sale 5G la nivel național și, începând de joi, le oferă utilizatorilor ...
Engie România nu va emite facturi pentru această lună. Va lucra la sistemele sale informatice în ianuarie
Engie România nu va emite facturi pentru această lună. Va lucra la sistemele sale informatice în ianuarie
Engie România va derula, în perioada 1 - 22 ianuarie 2024, lucrări de actualizare şi îmbunătăţire a sistemelor sale ...