Bloomberg este de acord să renunțe la acordurile de confidențialitate făcute cu femeile care-l acuză de hărțuire sexuală și discriminare

Miliardarul Michael Bloomberg a declarat vineri că este de acord că toate cele trei femei care l-au acuzat în ultimele decenii de hărțuire sexuală și de discriminare, și cu care a încheiat acorduri de confidențialitate să vorbească public liber despre relațiile pe care le-au avut cu el, informează Associated Press.
Economica.net - sâm, 22 feb. 2020, 11:55
Bloomberg este de acord să renunțe la acordurile de confidențialitate făcute cu femeile care-l acuză de hărțuire sexuală și discriminare

Magnatul, care a deținut timp de trei mandate funcția de primar al New York-ului, a spus ca firma sa Bloomberg LP nu va mai folosi în viitor acest tip de înțelegeri de confidențialitate pentru rezolvarea cazurilor de hărțuire sexuală și de alte gesturi nepotrivie.

Aceste declarații ale lui Bloomberg vin după câteva zile de acuze intense referitoare la modul în care erau tratate femeile în compania pe care a condus-o în ultimele aproape patru decenii. El a fost acuzat în special de contracandidata să democrată Elizabeth Warren , care i-a cerut să le lase pe aceste femei să-și facă publice experiențele pe care le-au avut în legătură cu el. Warren l-a atacat puternic pe Bloomberg cu privire la acest subiect în prima lui dezbatere cu contracandidații săi la investirea democrată. Acest anunț făcut de Bloomberg vineri este o strategie de a scapa de o vulnerabilitate înaintea următoarei dezbateri electorale între candidații democrați la alegerile preliminare, care se va desfășura în Carolina de Sud.
Declarația lui Bloomberg nu înseamnă o revocare a întelegerilor pe care le-a făcut cu cele trei femei, dar el le-a spus să contacteze firma sa pentru ca să rezilieze aceste acte, dacă vor să dezvăluie ceva. Toate cele trei acorduri s-ar referi la comentarii nepotrivite pe care el le-ar fi făcut față de angajatele sale. Miliardarul a mărturisit că a reflectat adânc asupra acestei probleme în ultimele zile.

“Recunosc că astfel de angajamente de confidențialitate, în special când vine vorba de hărțuire sexuală sau de agresiune sexuală, promovează o cultură a tăcerii la locul de muncă și contribuie la sentimentul femeilor că nu sunt în siguranță și sprijinite”, a declarat el.
El a promis că firma sa va reevalua politicile sale privind salarizarea egală, șansele egale de promovare, hărțuirea sexuală și discriminarea. Bloomberg a anunțat că va impune că președinte politici care vor garanta accesul copiilor la servici de sănătate și concediu maternal de 12 săptămâni.

“Voi fi liderul în care femeile vor putea avea încredere”, a anunțat el
Atitudinea să nu l-a scutit însă de criticile adversarilor săi politici.

“Această nu este suficient”, a declarat Warren vineri în Las Vegas, înaintea caucasului care se va desfășura în Nevada “Dacă nu sunt decât trei, de ce nu a semnat în alb un acord de permisiune?”, a întrebat politiciana americană.

Este prima dată când Bloomberg se confruntă cu ceilalți contracandidați la alegerile primare americane, până acum el preferând să-și transmită mesajul prin clipuri televizate.
Una dintre femeile cu care Bloomberg a încheiat o astfel de înțelegere este Sekiko Sekai Garrison,  în vârstă de 55 de ani. Ea a depus în 1995 o plângere împotriva lui Bloomberg și a companiei sale. Prin această, femeia îl acuza pe Bloomberg că i-a spus „omoară-l” când i-a dezvăluit că este însărcinată cu primul ei copil. Dosarul dezvăluie și că mai multe persoane care au interacționat cu Bloomber s-au plâns de cultura misogină a corporației pe care o conducea miliadarul, în care femeile erau plătite mai prost decât bărbații, hărțuirea sexuală era o rutină și erau demotivate să reclame  nemulțumirile lor.

În incidentul descris de  Garrison, ea povestit că Bloomberg s-a apropiat și a întrebat-o despre căsnicia ei. Când Garrison a răspuns că este însărcinată cu primul copil, magnatul i-a răspuns cu un ton serios”omoară-l”. El este acuzat că în repetate rânduri a numit-o pe Garrison Numărul 16, cu referire la numărul de femei gravide care lucrau la el în firmă.
Bloomberg a negat că ar fi spus așa ceva, dar Garrison a declarat că el i-a lăsat o înregistrare vocală în care își cere scuze și îi spune că n-a făcut decât o glumă. Ea a plecat atunci din firma lui. Avocatul Lawyer Bonnie P. Josephs, care a reprezentat-o pe Garrison în 1995, a dclarat pentru Associated Press că ea a preferat după aceea să fie reprezentată de un alt avocat și că a auzit că ar fi semnat semnat un angajament de confidențialitate de șase cifre.

Te-ar mai putea interesa și
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Odată cu achiziția celor 100 de tramvaie de la Arad, Primăria Capitalei trebuie să mai investească în modernizarea de linii, dar și în alungirea unor peroane. În caz contrar, noile tramvaie......
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa, timp de o lună, un autobuz electric lansat de compania producătoare de autovehicule de transport ...
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primarul Clotilde Armand vrea predarea către Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes ...
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Producătorul auto Stellantis şi compania taiwaneză Foxconn au anunţat marţi că intenţionează să înfiinţeze o societate ...