Bloomberg: Grupul Pearson plănuieşte să vândă publicaţia Financial Times

Compania Pearson ar plănui să vândă Financial Times şi să se concentreze pe dezvoltarea business-ului său educaţional la nivel internaţional, care asigură mare parte din veniturile sale, anunţă Bloomberg, însă grupul britanic dezminte informaţia, pe care o cataloghează ca fiind "falsă".
Economica.net - mie, 07 nov. 2012, 14:11
Bloomberg: Grupul Pearson plănuieşte să vândă publicaţia Financial Times

Compania britanică Pearson a dezminţit informaţiile potrivit cărora plănuieşte să vândă cotidianul de business Financial Times, scris AFP.

„Am spus cu numeroase ocazii că Financial Times este o entitate de valoare şi o valoare de prim rang în cadrul Pearson”, spune un purtător de cuvânt al companiei Pearson într-un comunicat de presă transmis în noaptea de marţi spre miercuri.

„Nu obişnuim să comentăm zvonurile, speculaţiile şi informaţiile apărute în presă cu privire la portofoliul nostru, însă acest articol din Bloomberg este fals”, se mai spune în comunicat.

Agenţia de informaţii financiare Bloomberg a scris, citând surse apropiate situaţiei, că Pearson plănuieşte vânzarea Financial Times şi a decis să ia în considerare ofertele de vânzare a cotidianului.

Speculaţiile privind vânzarea Financial Times au reapărut după ce Marjorie Scardino, directorul general al Pearson, şi-a anunţat retragerea din această funcţie, după 16 ani de mandat. Sub conducerea ei, compania Pearson s-a centrat pe dezvoltarea business-ului educaţional la nivel internaţional, care în prezent asigură trei sferturi din veniturile grupului. Totodată, în cei 16 ani în care s-a aflat la conducerea grupului Pearson, Marjorie Scardino a protejat Financial Times, principalul cotidian financiar britanic.

Analiştii cred însă că, după plecarea lui Scardino de la conducerea grupului, noul şef, John Fallon, va renunţa la diviziile care nu mai sunt la fel de profitabile pentru Pearson, inclusiv publicaţia Financial Times.

Grupul Pearson a renunţat deja la editura Penguin. Pearson, care deţinea Penguin, şi corporaţia media germană Bertelsmann, care deţine editura Random House, au anunţat, pe 29 octombrie, că au încheiat un acord prin care cele două case editoriale vor fuziona în vederea creării unui gigant pe piaţa mondială de carte în limba engleză.

Publicaţia Financial Times valorează cel puţin un miliard de dolari, au afirmat doi analişti citaţi de Bloomberg. Entitatea FT Group asigură 8% din veniturile Pearson şi 12% din profitul companiei britanice.

Printre cei interesaţi de cumpărarea Financial Times s-ar putea număra oameni de afaceri din Rusia, Orientul Mijlociu şi Asia, dar şi companii precum Bloomberg LP, potrivit unei alte surse.

Bloomberg LP, care deţine şi Bloomberg News, a făcut în trecut o ofertă pentru preluarea FT, însă a fost refuzată, a spus o altă sursă.

News Corp. – grupul patronat de magnatul Rupert Murdoch şi care editează în Marea Britanie ziarul economic Times – ar putea să nu se încadreze în prevederile legale pentru a se putea înscrie în această cursă de preluare a publicaţiei Financial Times, a spus o altă sursă.

Pe de altă parte, Thomson Reuters Corp., care deţine agenţia de presă Reuters, ar fi decis să nu facă o ofertă pentru preluarea Financial Times, mai scrie Bloomberg.

Financial Times este una dintre cele mai influente publicaţii din domeniul de business din lume. Înfiinţat sub denumirea London Financial Guide, pe 9 ianuarie 1888, de James Sheridan şi Horatio Bottomley, publicaţia a fost redenumită Financial Times pe 13 februarie 1888.

În noiembrie 2011, potrivit unei cercetări a PwC, Financial Times avea o audienţă zilnică de 2,2 milioane de cititori la nivel internaţional. De asemenea, FT.com avea la momentul respectiv circa 4,5 de utilizatori înregistraţi, dintre care 600.000 de persoane care plăteau pentru conţinutul de pe site.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
O şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a avut loc marţi pe tema repatrierii unor cetăţeni ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an – sondaj PwC
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
Retailerul francez Carrefour deschide primul hypermarket din Bârlad și din județul Vaslui, în incinta noului centru comercial ...