Bloomberg: Majorarea dividendelor E.ON nu reprezintă o garanţie a redresării, după pierderile record din 2016

Estimările E.ON SE privind majorarea dividendelor nu reprezintă o garanţie că va urma o perioadă bună pentru cel mai mare producător de energie regenerabilă din Germania, se arată într-o analiză a Bloomberg.
Economica.net - lun, 08 mai 2017, 12:12
Bloomberg: Majorarea dividendelor E.ON nu reprezintă o garanţie a redresării, după pierderile record din 2016

‘Cu certitudine dividendele mai ridicate nu reflectă o evoluţie pozitivă ci speranţe pentru o astfel de evoluţie’, a apreciat analistul Thomas Deser, de la Union Investment.

E.ON a propus plata unor dividende pentru acest an de 0,30 euro per titlu, o creştere de 43% faţă de nivelul propus pentru 2016.

E.ON, odată cel mai mare grup german de utilităţi, încearcă să se adapteze noului mediu economic, după ce în 2016 a înregistrat pierderi record de 16 miliarde de euro. Pierderile reflectă în principal deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei sale Uniper, care regrupează centralele electrice convenţionale ale E.ON, precum şi suma de două miliarde de euro plătită de E.ON către un fond destinat închiderii treptate a centralelor nucleare din Germania.

Acum, compania este afectată de reducerea subvenţiilor pentru energia regenerabilă iar din 2018 vor scădea taxele de la consumatorii care utilizează reţeaua sa de distribuţie.

‘Este aproape o tradiţie ca E.ON să aibă aşteptări optimiste privind viitorul şi apoi să fie afectată de realitate’, a afirmat Thomas Deser, care se aşteaptă ca majorarea dividendelor din acest an să fie generată de planificatele reduceri de costuri. Compania vrea să-şi reducă costurile cu aproape 500 de milioane de euro pe an şi să-şi diminueze datoria cu aproximativ 24%.

Christian Drepper, purtător de cuvânt al E.ON, nu a dorit să comenteze declaraţia lui Thomas Deser.

Din ianuarie, acţiunile E.ON au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 5,8%, după ce au înregistrat scăderi în precedenţii doi ani.
Titlurile Uniper au crescut anul acesta cu 24%.

În martie, E.ON şi-a majorat capitalul cu 1,35 miliarde de euro (1,40 miliarde de dolari) prin vânzarea a 200 de milioane de noi acţiuni.

E.ON, alături de celelalte companii de utilităţi din Germania, este afectată de câţiva ani de dezvoltarea puternică a surselor de energie regenerabilă şi de scăderea preţului energiei, care au determinat pierderi la centralele pe bază de cărbune şi gaze naturale. Firma a anunţat recent că intenţionează să vândă active şi să elimine locuri de muncă, în ideea de a-şi reduce gradul de îndatorare, după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...