1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Bloomberg: Retragerea Papei ar trebui să dea de gândit "leilor bătrâni" din politică şi business

Retragerea Papei Benedict al XVI-lea, prima astfel de abdicare în aproape şase secole, ar putea împinge "leii bătrâni" din politică, lumea academică şi business să-şi pună întrebări similare, potrivit Bloomberg.

12 feb, 2013 | Mediafax

Pentru numărul mare de lideri trecuţi de 80 de ani semnele nu sunt încurajatoare, notează agenţia de presă.

Papa Bendict a anunţat că se va retrage cu două luni înainte de a împlini 86 de ani, întrucât nu mai are forţele necesare conducerii celor 1,2 miliarde de catolici din toată lumea. Decizia acestuia s-ar putea dovedi emblematică pentru o generaţie vârstnică care dispune, probabil, de o stare de sănătate mai bună decât generaţiile precedente, dar ar putea avea aşteptări nerealiste despre ce este fizic posibil la o asemenea vârstă.

"Papa ia probabil o decizie înţeleaptă, întrucât capacitatea de a conducă biserica este mai limitată pentru că are deja 85 de ani", a declarat Leo Cooney, 69 de ani, şeful departamentului de geriatrie la Şcoala de Medicină Yale.

Mulţi dintre cei mai influenţi lideri de companii se confruntă cu decizii similare în timp ce continuă să-şi conducă imperiile la vârste de peste 80 de ani şi chiar de peste 90 de ani. Printre liderii de business de peste 80 de ani se află Warren Buffett (82 de ani) - şef al Berkshire Hathaway, Rupert Murdoch (81 de ani) - şef la News Corp, Boone Pickens Jr. (84 de ani) - şef la BP Capital LLC, precum Kirk Kerkorian (95 de ani) - în fruntea Tracinda Corp.

De asemenea, vicepreşedintele Berkshire Hathaway, Charles Munger, are 89 de ani, în timp ce preşedintele Hutchison Whampoa, Li Ka-Shing, are 84 de ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO