Blue Air a folosit avionul prăbuşit în Rusia

Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania românească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site, relatează AFP.
Economica.net - lun, 18 nov. 2013, 07:28
Blue Air a folosit avionul prăbuşit în Rusia

Boeingul de tip 737-500 aparţinând companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întâi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. A aparţinut apoi firmei româneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

În decembrie 2001, pe când era exploatat de Rio Sul, a fost implicat într-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, în Brazilia, fără să provoace victime, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa braziliană.

Pe o ploaie puternică, avionul care transporta în total 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupându-i-se o parte a trenului de aterizare. Aeronava a alunecat pe reactorul situat pe aripa stângă pe o porţiune de 1,7 kilometri şi s-a oprit. A fost supus unor reparaţii importante şi reintrodus în serviciu.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.

Unul dintre fiii preşedintelui din Tatarstan a murit în accidentul aerian produs în Rusia

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti.

Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit duminică în centrul Rusiei.

Potrivit postului de televiziune rus NTV, Rustam Minnihanov, în vârstă de 56 de ani, mai are un fiu, în vârstă de cinci ani.

În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.

Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova.

Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan.

„Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat. Cincizeci de oameni – 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului – au murit”, a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă. Bilanţul anterior era de 44 de morţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 19.25 (17.25, ora României).

Preşedintele republicii ruse Tatarstan a decis ca ziua de luni, 18 noiembrie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele acestui accident aerian.

Te-ar mai putea interesa și
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța, va pune la......
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...