Blue Air a inaugurat cursa Koln – Sibiu, cu frecvenţă de două ori pe săptămână

Compania Blue Air a inaugurat, luni, cursa Koln-Sibiu, care va fi operată de două ori pe săptămână, în primul zbor fiind 99 de pasageri, aceasta fiind a doua destinaţie spre Germania de la Sibiu a operatorului aerian, după Stuttgart, potrivit News.ro.
Economica.net - lun, 28 mart. 2016, 18:13
Blue Air a inaugurat cursa Koln - Sibiu, cu frecvenţă de două ori pe săptămână

„Alături de Stuttgart, este o nouă punte de legătură pentru turişti şi oameni de afaceri din cele două ţări şi suntem convinşi că va fi intens tranzitată. În dinamica dezvoltării Aeroportului Sibiu, introducerea unei noi destinaţii vine ca o urmare firească a nevoilor comunităţii, ce va stimula dezvoltarea regiunii şi asigurarea mobilităţii cetăţenilor prin facilitarea conectivităţii cu una dintre regiunile de interes determinate pentru dezvoltarea economică, a turismului regional şi a serviciilor conexe”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul Aeroportului Sibiu, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, directorul Blue Air, Gheorghe Răcaru, a apreciat importanţa cursei spre Koln, al patrulea oraş ca mărime din Germania.

„Suntem extrem de mândri să fim prima şi singura companie aeriană care oferă zboruri directe între Sibiu şi Köln, al patrulea oraş ca mărime din Germania, fiind renumit pentru industria constructoare de automobile. Cele doua zboruri săptămânale vor avea un aport important la dezvoltarea turismului şi susţinerea economiei din regiunea Sibiului. Această rută subliniează dorinţa noastră de a ne extinde prezenţa în Germania, unde momentan operăm pe patru aeroporturi”, a declarat Gheorghe Răcaru.

În cursa inaugurală s-au aflat 99 de pasageri, iar în cursa retur Sibiu – Koln s-au aflat 122 de persoane.

Zborurile pe ruta Sibiu-Koln vor fi operate cu o aeronavă Boeing 737, de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi vineri, cursele fiind tur/retur.

Astfel, cursa spre Sibiu va pleca din Koln la ora 9.35 şi va ateriza la ora 13.00 , iar de la Sibiu avionul va decola la ora 13.40, urmând să aterizeze în Koln la ora 15.10.

Totodată, reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat modificări în orarul de zbor şi suplimentarea numărului la anumite curse operate.

Astfel, numărul zborurilor spre Stuttgart, operate de Blue Air, a crescut la patru pe săptămână, faţă de trei câte erau până în prezent. Modificarea a intrat în vigoare în 27 martie, fiind introduse zboruri tur-retur şi duminica, în plus faţă de cele care au loc în zilele de luni, miercuri şi vineri.

De asemenea, a crescut numărul curselor spre Londra, operate de Wiz Air, tot de la trei la patru pe săptămână. Zilele de zbor sunt luni, miercuri, vineri şi duminică.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...