Blue Air a inaugurat cursa Koln – Sibiu, cu frecvenţă de două ori pe săptămână

Compania Blue Air a inaugurat, luni, cursa Koln-Sibiu, care va fi operată de două ori pe săptămână, în primul zbor fiind 99 de pasageri, aceasta fiind a doua destinaţie spre Germania de la Sibiu a operatorului aerian, după Stuttgart, potrivit News.ro.
Economica.net - lun, 28 mart. 2016, 18:13
Blue Air a inaugurat cursa Koln - Sibiu, cu frecvenţă de două ori pe săptămână

„Alături de Stuttgart, este o nouă punte de legătură pentru turişti şi oameni de afaceri din cele două ţări şi suntem convinşi că va fi intens tranzitată. În dinamica dezvoltării Aeroportului Sibiu, introducerea unei noi destinaţii vine ca o urmare firească a nevoilor comunităţii, ce va stimula dezvoltarea regiunii şi asigurarea mobilităţii cetăţenilor prin facilitarea conectivităţii cu una dintre regiunile de interes determinate pentru dezvoltarea economică, a turismului regional şi a serviciilor conexe”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul Aeroportului Sibiu, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, directorul Blue Air, Gheorghe Răcaru, a apreciat importanţa cursei spre Koln, al patrulea oraş ca mărime din Germania.

„Suntem extrem de mândri să fim prima şi singura companie aeriană care oferă zboruri directe între Sibiu şi Köln, al patrulea oraş ca mărime din Germania, fiind renumit pentru industria constructoare de automobile. Cele doua zboruri săptămânale vor avea un aport important la dezvoltarea turismului şi susţinerea economiei din regiunea Sibiului. Această rută subliniează dorinţa noastră de a ne extinde prezenţa în Germania, unde momentan operăm pe patru aeroporturi”, a declarat Gheorghe Răcaru.

În cursa inaugurală s-au aflat 99 de pasageri, iar în cursa retur Sibiu – Koln s-au aflat 122 de persoane.

Zborurile pe ruta Sibiu-Koln vor fi operate cu o aeronavă Boeing 737, de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi vineri, cursele fiind tur/retur.

Astfel, cursa spre Sibiu va pleca din Koln la ora 9.35 şi va ateriza la ora 13.00 , iar de la Sibiu avionul va decola la ora 13.40, urmând să aterizeze în Koln la ora 15.10.

Totodată, reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat modificări în orarul de zbor şi suplimentarea numărului la anumite curse operate.

Astfel, numărul zborurilor spre Stuttgart, operate de Blue Air, a crescut la patru pe săptămână, faţă de trei câte erau până în prezent. Modificarea a intrat în vigoare în 27 martie, fiind introduse zboruri tur-retur şi duminica, în plus faţă de cele care au loc în zilele de luni, miercuri şi vineri.

De asemenea, a crescut numărul curselor spre Londra, operate de Wiz Air, tot de la trei la patru pe săptămână. Zilele de zbor sunt luni, miercuri, vineri şi duminică.

Te-ar mai putea interesa și
AmCham: O planificare bugetară prudentă şi sustenabilă, singura variantă pentru ţintirea unui echilibru macroeconomic
AmCham: O planificare bugetară prudentă şi sustenabilă, singura variantă pentru ţintirea unui echilibru macroeconomic
Consolidarea fiscal-bugetară trebuie să rămână o prioritate, performanţa României în materie de colectare a veniturilor fiscale fiind demoralizantă nu doar prin raportare la media......
Italia: Enel încheie un acord cu SACE privind amânarea plăţilor la facturi pentru clienţii săi comerciali
Italia: Enel încheie un acord cu SACE privind amânarea plăţilor la facturi pentru clienţii săi comerciali
Grupul energetic italian Enel SpA a anunţat luni că a încheiat un acord cu societatea italiană de stat de asigurare de ...
Reuters – UE prezintă planuri pentru trecerea operaţiunilor de clearing din Londra la Frankfurt
Reuters – UE prezintă planuri pentru trecerea operaţiunilor de clearing din Londra la Frankfurt
Băncile şi ceilalţi operatori prezenţi pe piaţă, din Uniunea Europeană, vor trebui să demonstreze autorităţilor ...
Autostrada Braşov-Tg.Mureş-Cluj-Oradea – Egis continuă supervizarea lucrărilor pentru încă două subsecţiuni, pentru 5, 8 milioane de euro
Autostrada Braşov-Tg.Mureş-Cluj-Oradea – Egis continuă supervizarea lucrărilor pentru încă două subsecţiuni, ...
Egis a semnat un contract de 5,8 milioane de euro cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ...