1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Blue Air are un avion în control tehnic şi a închiriat un Airbus A320

Compania aeriană Blue Air a închiriat o aeronavă Airbus 320-200 în sistemnul wet-lease de la Jordan Aviation, care înlcouieşte un Boeing 737-400 al companiei, aflat în control tehnic.

08 iul, 2013 | | ECONOMICA.net

Aeronava Airus 320 a fost închiriată cu tot cu echipaj, asigurare şi serviciile de mentenaţă.

„Ca să ne continuăm programul stabilit, am închiriat un Airbus, pentru că avem un avion în control tehnic. În momentul în care va fi gata controlul, care este unul mai elaborios, îl vom reîntroduce în circuit. Era cea mai bună ofertă pe care am găsit-o pe piaţă, fiind un sezon plin. Din punct de vedere financiar, mă costă mai mult decât dacă am zbrura cu avioanele noastre, dar probleme pot apărea oricând", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Daniel Ionaşcu, directorul general adjunct al companiei.

Închirierea aeronavei Airbus prin sistemul wet-lease a fost aprobată de Autoritatea Nautică Civilă, iar Blue Air va folosi acest avion până pe data de 21 iulie. După această perioadă, avionul va fi returnat Jordan Aviation şi Boeng-ul 737-400 îşi va realua zborurile pe rutele Blue Air.

Blue Air este cea mai mare companei low-cost româneacă, fondată de omul de afaceri Nelu Iordache, aflat în arest. Compania a fost vândută în luna mai a acestui an pentru 30 de milioane de euro către o firma Airline Management Solutions, deţinută de patru români, dintre care doi sunt foşti angajaţi ai companiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO