Blue Air estimează o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, în 2018. Peste 26 de milioane de pasageri transportaţi în 14 ani

Peste 26 de milioane de pasageri transportaţi, mai mult de 300 de milioane de kilometri parcurşi şi o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro în 2018, este bilanţul companiei Blue Air la 14 ani de activitate pe care îi aniversează joi.
Economica.net - joi, 13 dec. 2018, 13:33
Blue Air estimează o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, în 2018. Peste 26 de milioane de pasageri transportaţi în 14 ani

Conform unui comunicat de presă al operatorului aerian, în anul Centenarului, Blue Air a lansat două aeronave speciale, modele de Boeing 737-800 personalizate cu portretul Regelui Carol I (în luna iulie), respectiv al Regelui Ferdinand I (în luna decembrie).

De asemenea, în prezent, prima companie de smart flying din România are baze la Bucureşti, Iaşi, Bacău şi Cluj, iar în timpul verii la Constanţa. În plus, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi continuă să investească în Europa, în bazele din Italia (Torino şi Alghero), Cipru (Larnaca) şi Marea Britanie (Liverpool). Astfel, dinspre toate cele nouă baze ale sale zboară, anual, către mai bine de 100 de destinaţii din 16 ţări.

Pe de altă parte, compania precizează că, în acest an, s-a concentrat pe creşterea frecvenţei zborurilor interne, a inaugurat ruta Bucureşti – Bacău, iar prin baza de la Constanţa a facilitat călătoria din vestul şi centrul ţării spre litoralul românesc.

Totodată, în această vară a fost inaugurată ruta Bucureşti – Palma de Mallorca, una dintre cele mai căutate destinaţii estivale din Europa, precum şi ruta Bucureşti – Paris Charles de Gaulle, ca alternativă la Paris Beauvais.

„Pentru că ascultă de pasagerii săi, tot mai interesaţi să descopere ţările nordice, Blue Air îşi dezvoltă reţeaua de rute în această regiune a Europei. Astfel, la rutele directe din Bucureşti către Oslo, Helsinki şi Stockholm, Blue Air a adăugat ruta Torino – Stockholm. Tot de la Torino, au fost lansate şi zborurile spre Paris Charles de Gaulle, Stuttgart şi Sevilla, iar la mijlocul lunii decembrie va avea loc zborul inaugural Torino – Cracovia. De pe baza de la Liverpool s-au inaugurat, în 2018, zborurile directe spre Palma de Mallorca şi Malaga”, se notează în comunicatul companiei.

La capitolul flotă, aceasta, formată din aeronave Boeing 737, este într-o continuă modernizare, fiind adăugate frecvent modele noi, iar în acest an compania a investit 16 milioane de euro pe acest segment, dar şi în dezvoltarea profesională a echipei şi a reţelei de rute.

Compania aeriană estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, în creştere faţă de anul anterior.

La 14 ani de la înfiinţare, Blue Air anunţă reduceri de până la 20% la biletele de avion pentru rezervări realizate pe site-ul companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Euro a crescut la 4,93 lei, pe piaţa interbancară, la începutul acestei zile. După ora 8, moneda europeană a revenit la 4,9260 lei, dar a rămas peste maximul istoric....
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 de lei pe lună
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 ...
Numai circa 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la sistemul public de pensii fie ca să obţină pensie pentru limită ...
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față ...
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...