Blue Air şi-a făcut bază operaţională şi la Cluj, de unde introduce zboruri spre şase destinaţii

Compania aeriană românească low-cost Blue Air a deschis a şasea sa bază operaţională, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, prin alocarea unei aeronave Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri. Din decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, iar de anul viitor va avea curse directe din Cluj spre Londra, Larnaca, Nisa, Hamburg şi Constanţa.
Economica.net - lun, 31 oct. 2016, 13:02
Blue Air şi-a făcut bază operaţională şi la Cluj, de unde introduce zboruri spre şase destinaţii

Compania mai are baze operaţionale în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Larnaca şi Torino.

Operatorul aerian va avea de anul viitor baze operaţionale şi în Constanţa, din 27 aprilie 2017, şi Liverpool, din 26 martie 2017.

„Odată cu deschiderea sezonului de vară 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adăugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Mării Negre, mai exact de Constanţa”, arată compania, într-un comunicat.

De asemenea, începând din 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit.

Blue Air a început să opereze pe aeroportul din Cluj-Napoca din 3 iunie 2016, cu zboruri către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Ulterior, din 1 octombrie, compania a introdus un zbor triangular Cluj – Timişoara – Iaşi.

„Prin alocarea unei aeronave pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, Blue Air investeşte semnificativ la nivel local, toate entitaţile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata dezvoltarea bazei noastre facilitează şi crearea de noi locuri de muncă, ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local”, a declarat directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu.

Autorităţile locale speră că noua bază operaţională a Blue Air va aduce mai mult trafic aeroportului din Cluj, al doilea ca mărime din România după cel Otopeni.

„De asemenea, ca urmare a creşterii numărului de zboruri pe destinaţia internă, Bucureşti – Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar şi creşterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a cinci noi rute Blue Air”, a declarat directorul general al aeroportului din Cluj, David Ciceo.

Blue Air estimează o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la 3,2 milioane de pasageri în 2016, nivel care ar plasa compania peste rivalul Tarom., deţinut de stat.

Anul trecut, Blue Air a ajuns al treilea jucător de pe piaţa transportului aerian de pasageri în 2015, după Wizz Air şi Tarom, însă extinderea puternică din acest an şi problemele grave cu care se confruntă compania de stat ar putea plasa transportatorul privat low-cost pe poziţia a doua pe piaţă

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform......
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe lună
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe ...
Anul 2023 a marcat un record istoric în ceea ce privește numărul asigurărilor facultative de locuință vândute, dacă ...
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi ...
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata ...