UPDATE: Blue Air suspendă zborurile pe ruta Timişoara-Iaşi-Cluj, din cauza „fricţiunilor create de Aeroportul din Timişoara”

Operatorul aerian privat Blue Air suspendă zborurile pe ruta Timişoara - Iaşi - Cluj începând cu data de 17 februarie 2018, din cauza 'fricţiunilor create de Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara', a anunţat compania.
Economica.net - vin, 02 feb. 2018, 15:08
UPDATE: Blue Air suspendă zborurile pe ruta Timişoara-Iaşi-Cluj, din cauza

‘Din cauza fricţiunilor create de Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, suntem nevoiţi să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timişoara – Iaşi – Cluj cu efect imediat. Este păcat că, după o lungă colaborare, să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezenţa companiilor româneşti pe piaţa din România deranjează din ce în ce mai tare’, a scris operatorul pe pagina sa de Facebook.

Operarea zborurilor pe această rută se suspendă începând cu data de 17 februarie 2018, precizează Blue Air.

În ceea ce-i priveşte pe pasagerii care şi-au achiziţionat bilete pentru aceste zboruri, compania dă asigurări că le va oferi ‘soluţii personalizate’.

‘Regretam situaţia întâmpinată. Pentru pasagerii afectaţi de această situaţie, vă rugăm să ne oferiţi prin intermediul unui mesaj privat codul rezervării dumneavoastră pentru a vă putea oferi soluţii personalizate’, transmit reprezentanţii Blue AIR.

UPDATE 23:00 Aeroportul Timişoara, după anunţul Blue Air de retragere a unei curse: Nu a existat nicio comunicare directă prealabilă între factorii decizionali direct implicaţi


Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara au anunţat, vineri, după anunţul companiei Blue Air privind retragerea cursei Timişoara – Iaşi, că activitatea se desfăşoară în baza unor contracte şi că până în momentul de faţă nu a existat nicio comunicare directă între cele două părţi, privind problemele apărute.

Într-un comunicat de presă, de vineri seară, al Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara (AIT) se arată că nu poate fi vorba de o creştere a tarifelor în decizia companiei Blue Air de a retrage cursa aeriană Timişoara- Cluj- Iaşi.

”Operarea companiei Blue Air pe Aeroportul Timişoara se desfăşoară în baza contractelor de operare şi de handling încheiate între părţi. Tarifele de operare sunt cele publicate, în mod transparent, în AIP România şi aplicate, în mod nediscriminatoriu, absolut tuturor companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Timişoara. Acestea nu au suferit modificări semnificative în ultimii cinci ani şi, prin urmare, nu poate fi vorba despre o creştere a tarifelor care să determine eventuale nemulţumiri ale operatorului aerian”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii AIT arată că programul de zbor al curselor se desfăşoară conform solicitărilor Blue Air.

”Programul de zbor al curselor pe Aeroportul Timişoara se desfăşoară în conformitate cu solicitările companiei Blue Air şi în corelare cu orele stabilite pentru operarea la / de la Cluj şi Iaşi. Aeroportul Timişoara nu a fost, nu este şi nici nu va deveni în viitorul apropiat un «aeroport coordonat de slot». Prin urmare, compania Blue Air nu are nicio restricţie impusă de către Aeroportul Timişoara cu privire la orele de operare a curselor”, mai arată sursa citată.

Prezenţa altor companii low cost nu afectează traficul Blue Air, arată cei de la AIT.

”Prezenţa altor operatori de tip low-cost pe Aeroportul Timişoara nu are cum să afecteze traficul companiei Blue Air dintr-un motiv foarte simplu: Blue Air este singura companie aeriană care efectuează curse aeriene pe ruta Timişoara – Iaşi – Cluj. Faptul că Wizzair şi Ryanair operează pe diferite aeroporturi din Anglia, Germania, Franţa, Spania, Belgia, Olanda şi Israel nu are cum să afecteze cusele operate de către compania Blue Air. Prin urmare şi afirmaţia potrivit căreia cursele operate de către Blue Air pe Aeroportul Timişoara sunt afectate de «prezenţa tot mai agresivă pe care companiile low-cost străine o au pe piaţa românească» este una eronată”, se mai arată în comunicatul Aeroportului.

Potrivit documentului, anunţul Blue Air a fost ”surprinzător”, deşi au existat unele neînţelegeri.

”Comunicatul de presă al companiei Blue Air a fost unul surprinzător pentru noi întrucât, chiar dacă au existat anumite neînţelegeri la nivel inter-departamental, nu a existat nicio comunicare directă prealabilă între factorii decizionali direct implicaţi în colaborarea dintre cele două societăţi, şi anume: Directori Comerciali, Directori Economici şi Directori Generali”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Conducerea Aeroportului din Timişoara este de părere, totodată, că ”orice discrepanţă apărută în colaborarea dintre cele două societăţi poate fi rezolvată pe cale amiabilă, dacă acest lucru se doreşte”.

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...