Blugento iniţiază prima alianţă din eCommerce-ul local pentru a sprijini retailul online românesc să intre pe piaţa din Polonia

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, pune bazele primului acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din România să își vândă produsele în Polonia, o piață de eCommerce de circa patru ori mai mare decât cea autohtonă.
Lidia Neagu - lun, 09 dec. 2019, 12:50
Blugento iniţiază prima alianţă din eCommerce-ul local pentru a sprijini retailul online românesc să intre pe piaţa din Polonia

Acordul comercial este încheiat de patru companii, respectiv: Frisbo, Coletaria.ro, VE Global şi  se adresează tuturor celor care își doresc să vândă online internațional, Polonia reprezentând primul pas în această direcție.

Frisbo, platforma de smart efulfillment cu cea mai mare prezență în CEE, Coletaria.ro, expert în expedierea și livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din CEE, și VE Global, companie specializată în construirea de tool-uri de eCommerce pentru creșterea audienței, a numărului de conversii și pentru optimizarea investițiilor de marketing.

„Ne propunem să sprijinim antreprenorii din România să își scaleze afacerile în online și în străinătate, începând cu piața din Polonia. Împreună cu partenerii noștri le putem oferi un pachet complet de servicii și expertiză multidisciplinară pentru a-și putea vinde produsele pe piața poloneză. Împreună, le vom putea asigura tot ecosistemul necesar extinderii business-ului în Polonia”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento.

La nivel general, extinderea portofoliului de produse către clienții din afara României aduce vânzări mai mari cu 15 – 20% pentru magazinele online. Potențialul de creștere poate fi însă și mai mare, luând în considerare evoluția industriei de eCommerce din Polonia, estimată anul acesta la o valoare de peste 11 miliarde de euro, doar pe segmentul B2C.

Etapele de extindere ale unui magazin online pe piaţa din Polonia

Un magazin online poate începe să vândă pe piața poloneză în aproximativ 30-60 de zile, perioadă ce variază în funcție de numărul de produse, numărul de soluții integrate, sisteme de plăți etc.

Prima etapă din procesul de extindere al vânzărilor în Polonia presupune realizarea unui audit al activității magazinelor online, urmat de o analiză a shop-urilor pe verticalele în care activează. Ulterior, antreprenorii vor primi un plan de acțiuni în care vor fi implicate toate companiile partenere, astfel încât managerii companiilor să poată avea vizibilitate și predictibilitate pe tot procesul de extindere a vânzărilor în Polonia.

Coletaria.ro se va implica în calitate de partener logistic strategic pentru magazinele online de pe platforma Blugento, care vor livra în Polonia.

„Le oferim antreprenorilor care vor să își vândă produsele în Polonia garanția unui cost avantajos de livrare, care pornește de la 20 de lei/colet. Asigurăm conectarea magazinelor cu marketplace-uri din Polonia, pentru o extindere rapidă a afacerii online și oferim, prin rețeaua deja existentă de parteneri, servicii de consultanță juridică, de înființare de companii, pentru deschiderea de conturi bancare, metode de plată, traduceri, marketing etc.”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletaria.ro, menționând că, în prezent, printr-o simplă integrare cu Coletaria.ro, magazinele online pot livra colete în toate cele 28 de țări din Uniunea Europeană, plus Ucraina și Federația Rusă.

Frisbo asigură o parte vitală a extinderii unui magazin online în piața poloneză: depozitarea mărfii și procesarea comenzilor.

VE Global are deja o experiență de cinci ani pe piața din Polonia și contribuie cu experiența și expertiza dobândite pe tot lanțul trofic digital, oferind servicii de digital advertising (generare de trafic nou și notorietate folosind orice tip de media digital, retargetare), digital assistant (o soluție bazată pe machine learning și inteligență artificială care permite optimizarea traficului și rata de conversie) și remarketing (email remarkeitng, web push notification).

Blugento este o companie clujeană, specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerț electronic din lume. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienții având acces la toate funcționalitățile oferite de platforma Magento, adaptate la piața din România din punct de vedere fiscal şi legislativ.

Blugento are în prezent peste 350 de clienți.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar ...
Lucrările pe loturile 1 și 2 ale din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) continuă într-un ritm bun, circa ...
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast anunță extinderea echipei manageriale prin numirea ca director de dezvoltare a lui Laszlo Vajda. Noul ...
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru vaccinați – Surse Digi24
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru ...
Update: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat vineri că în şedinţa de guvern nu a existat niciun fel ...