1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

BMW a înregistrat vânzări record şi rămâne lider pe piaţa maşinilor de lux, în faţa Audi şi Mercedes

Vânzările mărcii germane BMW au crescut anul trecut cu 8%, la 1,66 milioane de unităţi, un nou record, iar grupul auto s-a menţinut pentru al nouălea an consecutiv lider pe piaţa autoturismelor de lux, în pofida intensificării concurenţei din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

13 ian, 2014 | Mediafax

Livrările anuale ale Audi au urcat cu 8%, la 1,58 milioane de maşini, iar cele ale Mercedes cu 11%, la 1,46 milioane.

"Grupul BMW a raportat din nou vânzări record în 2013 şi este numărul unu pe segmentul premium. În pofida dificultăţilor care persistă pe multe pieţe, vrem să ne creştem vânzările şi să avem în 2014 un nou an record", a declarat şeful diviziei de vânzări a grupului, Ian Robertson, citat de Bloomberg.

Incluzând şi rezultatele mărcilor Mini şi Rolls-Royce, grupul BMW a consemnat o creştere de 6%, la 1,96 milioane de maşini anul trecut.Vânzările brandului Mini au urcat cu 1%, la 305.030 maşini, iar cele ale Rolls-Royce au avansat cu 2%, la 3.630 de unităţi, un nou record.Grupul german creşte cheltuielile cu modele noi pentru a rămâne lider de piaţă în faţa Audi şi Mercedes, companii care au ca obiectiv să preia prima poziţie pe acest segment până la sfârşitul deceniului.

Pentru a-şi păstra avansul, BMW intenţionează să-şi extindă în acest an gama de modele prin introducerea autoturismului sport hibrid i8.

De asemenea, grupul va prezenta la salonul auto de la Detroit, noul coupe compact Seria 2. BMW vrea să folosească acest model pentru a redobândi primul loc în topul vânzărilor din SUA, pierdut în faţa Mercedes anul trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO