BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie

La ediţia din 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat în premieră mondială un nou concept considerat cel mai puternic M fabricat vreodată de BMW în serie.
Robert Stan - mar, 30 nov. 2021, 10:41
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie

BMW Concept XM înseamnă cel mai puternic automobil BMW M vi fi cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie, cu startul producţiei programat la sfârşitul anului viitor. În acelaşi timp, BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele remarcabile ale mărcii M. Electrificarea stă la baza unei experienţe extraordinare de condus, care îi permite conducătorului să ruleze în linişte sau să se bucure de plăcerea înaltei performanţe în stil M. BMW Concept XM oferă o avanpremieră asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux. De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardistă şi distinctivă a designului modelului BMW X şi o formă complet nouă de lux şi o nouă experienţă a spaţiului interior.

Modelul de serie – BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA. Prin urmare, BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

„BMW Concept XM reprezintă o reimaginare completă a segmentului de automobile de înaltă performanţă. Subliniază capacitatea BMW M GmbH de a se detaşa de convenţiile consacrate şi de a depăşi graniţele pentru a oferi fanilor mărcii experienţa supremă de condus. Automobilul de serie – primul model BMW M pur de la legendarul BMW M1 – arată şi cum abordăm pasa cu pas electrificarea mărcii noastre”, a declarat Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH. ”

BMW Concept XM ilustrează cum divizia sportivă M GmbH alege un drum distinctiv în segmentul de lux. Exteriorul maşinii se concentrează pe prezenţă şi atracţie extrovertită. În interiorul, o abordare specială a cockpitului axat pe conducător pentru care modelele M sunt renumite se întâlneşte cu un design complet nou al compartimentului din spate: cu scaunele sale confortabile şi tapiţeria sculpturală iluminată, conceptul M Lounge oferă pasagerilor un refugiu de lux.

„Designul BMW Concept XM este o declaraţie extravagantă a BMW M în inima segmentului de lux. Are o identitate unică şi întruchipează un stil de viaţă expresiv precum nici un alt model din gama BMW”, explică Domagoj Dukec, directorul BMW Design.

BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a cărui versiune va fi prezentată pentru prima dată în 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW în segmentul de lux. Farurile au fost împărţite în două module separate, o nouă caracteristică de design care creează un aspect vizual captivant. Semnătura luminilor de zi în modulul superior subţire, cu stil clar, este deosebit de elegată. Grila orizontală se plasează cu încredere între faruri şi se îngustează spre marginile exterioare, producând un contur aproape octogonal care subliniază caracterul dinamic al părţii frontale. Elementele negre ale grilei sunt incluse într-un contur cu forme elaborate şi par aproape să plutească liber într-o suprafaţă neagră lucioasă. Barele duble în stil M din interiorul grilei amplifică percepţia lăţimii automobilului. Iluminarea atractivă a conturului pune în evidenţă grila cu un efect fin, astfel încât compoziţia uimitoare a gilei duble şi a luminilor de zi să poată fi recunoscută imediat şi în întuneric. Noul logo XM de pe grilă şi prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociază cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.

Habitaclul BMW Concept XM se ridică vertical, accentuând expresivitatea puternică a părţii frontale. Culoarea acoperişului contrastează cu finisajul negru al montanţilor A. Ca rezultat, parbrizul pare să aibă o înclinaţie şi mai mare, aducând un dinamism modern în partea frontală. Proiectoarele LED subţiri au fost încorporate în acoperiş deasupra montanţilor A. Capota sculptată cu forme puternic profilate extinde contururile grilei sub forma a două domuri puternice. O pereche de prize de aer din capotă imită aspectul proiectoarelor LED de pe acoperiş şi adaugă un plus de dinamism. Suprafeţele negre, curate, ale spoilerului din faţă încadrează caroseria la limita sa inferioară. Lamele triunghiulare de culoarea caroseriei de la marginile exterioare accentuează prizele de aer verticale, subliniind în acelaşi timp atitudinea sportivă şi robustă a BMW Concept XM.

În interiorul BMW Concept XM, conducătorul va găsi o interpretare M distinctă a designului cockpitului orinetat către cel de la volan. Designul liniilor şi suprafeţei panoului de bord, consolei centrale, ornamentelor uşilor şi scaunelor conferă atmosferei din compartimentul din faţă imagine de avangardă, cu geometria lor puternică şi materialele de înaltă calitate. Pielea maro, cu aspect vintage, cuprul şi fibra de carbon creează o punte între lux şi motorsport. Un element de ornamentare îndrăzneţ asigură o separare vizuală clară între zona conducătorului şi celelalte secţiuni ale maşinii.

Concentrarea clară către conducător din compartimentul din faţă contrastează cu atmosfera extravagantă şi luxoasă de lounge din spatele. Materialele speciale, suprafeţele puternice din punct de vedere vizual şi detaliile expresive transformă scaunele din spate într-un M Lounge unic, geamurile laterale din spate colorate în negru amplificând atmosfera intimă, separarea cu exteriorul. În timp ce pielea maro deschis domină cockpitul, partea din spate este îmbrăcată în nuanţa puternică Petrol. Bancheta mare, cu adâncituri pentru scaune, formează un spaţiu primitor pentru relaxare. Doar zona în formă de romb a tetierelor – care asigură funcţia de susţinere cunoscută de la scaunele BMW M Sport prezente la alte modele – este îmbrăcată cu piele. Secţiunile inferioare ale scaunelor oferă un confort ridicat şi un caracter exclusivist de canapea prin tapiţeria luxoasă cu catifea şi matlasarea în formă de diamant. Mocheta adâncă, cu un model de romb, contribuie la atmosfera de exclusivitate.

Bazată pe cea mai recentă generaţie BMW iDrive, versiunea specifică M a sistemului de control/operare transpune caracterul de înaltă performanţă al BMW Concept XM în lumea digitală. Prezentat în cele trei culori M familiare, interfaţa de utilizator se pretează perfect pentru o experienţă de condus sportiv. Printr-o atracţie estetică deosebită vizualizează modurile sistemului de propulsie hibrid, precum şi modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW oferă scena perfectă pentru a evidenţia acest design personalizat şi previzualizează interfaţa de utilizator care va aduce un plus de intensitate experienţei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la Mega Image legate de necesitatea de a reduce emisiile de CO2. Măsurile vor avea impact atât asupra producătorilor, cât și a consumatorilor
Schimbări la Mega Image legate de necesitatea de a reduce emisiile de CO2. Măsurile vor avea impact atât asupra producătorilor, ...
Ahold Delhaize, grupul belgian care operează lanțul Mega Image, va lua noi măsuri pentru a reduce emisiile de CO2 inclusiv la nivelul furnizorilor și producătorilor cu care lucrează. Impacul va......
Licenseware finalizează o nouă rundă de investiții în valoare de un milion de euro, condusă de Early Game Venture
Licenseware finalizează o nouă rundă de investiții în valoare de un milion de euro, condusă de Early Game Venture
Licenseware, startup-ul bucureștean care ajută companiile să își gestioneze costurile asociate utilizarii de aplicații ...
BEI pune la dispoziția Guvernului o linie de finanțare de 50 de milioane de euro pentru investiții în siguranța rutieră
BEI pune la dispoziția Guvernului o linie de finanțare de 50 de milioane de euro pentru investiții în siguranța rutieră
Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, ...
Peter Szijjarto: Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO, atâta timp cât drepturile minorității maghiare nu sunt respectate
Peter Szijjarto: Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO, atâta timp cât drepturile minorității ...
Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO, atât timp cât drepturile minorităţii maghiare din ...