BMW a redevenit liderul pieţei automobilelor de lux, în februarie

BMW a recuperat în februarie diferenţa faţă de Mercedes-Benz, redevenind cel mai bine vândut brand de lux din lume, în urma succesului noului SUV compact X1, transmit Automotive News Europe şi Reuters.
Economica.net - vin, 11 mart. 2016, 12:34
BMW a redevenit liderul pieţei automobilelor de lux, în februarie

Brandul BMW a raportat un avans al vânzărilor de 9,1% în februarie, la 143.419 vehicule, în timp ce livrările Mercedes au urcat cu 11%, la 133.752 unităţi iar Audi a raportat o creştere de 3,3%, la 126.500 vehicule, scrie Agerpres.

Livrările grupului BMW (mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royce) au urcat luna trecută cu 7,9%, la 163.965 vehicule, un record pentru luna februarie.

Liderii pieţei automobilelor de lux sunt BMW, Mercedes (divizia de lux a Daimler) şi Audi (divizia de lux a Volkswagen).

Ian Robertson, şeful Departamentului de vânzări, a afirmat că firma observă evoluţii favorabile pe unele pieţe dar şi turbulenţe pe altele. ‘Rămânem optimişti că vom continua să înregistrăm creşteri solide ale vânzărilor deoarece se înregistrează progrese în acest an’, a adăugat Ian Robertson.

În perioada ianuarie-februarie 2015, s-au vândut 277.304 vehicule BMW, o expansiune de 8,3% comparativ cu perioada similară din 2014. Livrările Mercedes au urcat cu 16%, la 284,566 unităţi, iar Audi a raportat o creştere de 3,6%, la 269.650 vehicule.

În primele două luni din acest an, vânzările grupului BMW au crescut cu 7,7%, la 316.846 unităţi.

Grupul auto german BMW a publicat miercuri o serie de rezultate financiare record pentru 2015, în condiţiile în care a rămas, pentru al 11-lea an consecutiv, cel mai mare producător mondial de automobile de lux.

BMW a precizat că în 2015 profitul său net a crescut cu 10%, până 6,4 miliarde euro, în condiţiile în care a vândut un număr record de 2,25 milioane automobile mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royce. Vânzările de automobile marca BMW au crescut cu 5,2% până la 1,91 milioane automobile. Profitul operaţional a crescut şi el cu 5,2% până la 9,59 miliarde de euro iar cifra de afaceri a înregistrat un avans de 15%, până la 92,2 miliarde euro.

BMW a aniversat luni 100 de ani de la debutul operaţiunilor prin prezentarea unui nou concept denumit ‘BMW Vision Next 100’, conceput să anticipeze şi să răspundă nevoilor viitoare de mobilitate ale oamenilor.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile românești din industria jocurilor de noroc acuză Ministerul Finanțelor și pe Marcel Boloș că vor să ofere pe tavă întreaga piață multinaționalelor
Companiile românești din industria jocurilor de noroc acuză Ministerul Finanțelor și pe Marcel Boloș că vor să ofere ...
Exprogame (Patronatul Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de jocuri de noroc și AOPJNR (Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc) au transmis astăzi un......
Patrick Pouyanne, șeful TotalEnergies: Europa trebuie să aleagă între energia electrică ieftină și protejarea producătorilor de energie eoliană
Patrick Pouyanne, șeful TotalEnergies: Europa trebuie să aleagă între energia electrică ieftină și protejarea producătorilor ...
Europa va trebui să se decidă dacă vrea să reducă preţurile la electricitate sau să îşi protejeze producătorii ...
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv, furnizor american de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, anunță înființarea unei ...
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A. începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea ...