BMW a redevenit liderul pieţei automobilelor de lux, în februarie

BMW a recuperat în februarie diferenţa faţă de Mercedes-Benz, redevenind cel mai bine vândut brand de lux din lume, în urma succesului noului SUV compact X1, transmit Automotive News Europe şi Reuters.
Economica.net - vin, 11 mart. 2016, 12:34
BMW a redevenit liderul pieţei automobilelor de lux, în februarie

Brandul BMW a raportat un avans al vânzărilor de 9,1% în februarie, la 143.419 vehicule, în timp ce livrările Mercedes au urcat cu 11%, la 133.752 unităţi iar Audi a raportat o creştere de 3,3%, la 126.500 vehicule, scrie Agerpres.

Livrările grupului BMW (mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royce) au urcat luna trecută cu 7,9%, la 163.965 vehicule, un record pentru luna februarie.

Liderii pieţei automobilelor de lux sunt BMW, Mercedes (divizia de lux a Daimler) şi Audi (divizia de lux a Volkswagen).

Ian Robertson, şeful Departamentului de vânzări, a afirmat că firma observă evoluţii favorabile pe unele pieţe dar şi turbulenţe pe altele. ‘Rămânem optimişti că vom continua să înregistrăm creşteri solide ale vânzărilor deoarece se înregistrează progrese în acest an’, a adăugat Ian Robertson.

În perioada ianuarie-februarie 2015, s-au vândut 277.304 vehicule BMW, o expansiune de 8,3% comparativ cu perioada similară din 2014. Livrările Mercedes au urcat cu 16%, la 284,566 unităţi, iar Audi a raportat o creştere de 3,6%, la 269.650 vehicule.

În primele două luni din acest an, vânzările grupului BMW au crescut cu 7,7%, la 316.846 unităţi.

Grupul auto german BMW a publicat miercuri o serie de rezultate financiare record pentru 2015, în condiţiile în care a rămas, pentru al 11-lea an consecutiv, cel mai mare producător mondial de automobile de lux.

BMW a precizat că în 2015 profitul său net a crescut cu 10%, până 6,4 miliarde euro, în condiţiile în care a vândut un număr record de 2,25 milioane automobile mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royce. Vânzările de automobile marca BMW au crescut cu 5,2% până la 1,91 milioane automobile. Profitul operaţional a crescut şi el cu 5,2% până la 9,59 miliarde de euro iar cifra de afaceri a înregistrat un avans de 15%, până la 92,2 miliarde euro.

BMW a aniversat luni 100 de ani de la debutul operaţiunilor prin prezentarea unui nou concept denumit ‘BMW Vision Next 100’, conceput să anticipeze şi să răspundă nevoilor viitoare de mobilitate ale oamenilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...