BMW anunţă vânzări record pentru luna iulie

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a raportat o creştere de 4% a livrărilor sale în iulie, datorită majorării cererii în Asia şi Europa, transmit Automotive World şi Reuters.
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 12:27
BMW anunţă vânzări record pentru luna iulie

Grupul BMW (mărcile BMW şi Mini) a vândut 180.080 autoturisme în iulie, o cifră record pentru această lună, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Asia (7,9%), Europa (5,6%).

Brandul BMW, care produce automobile de lux, a livrat clienţilor 153.392 de automobile în iulie, o creştere de 4% faţă de perioada similară din 2015.

Şi în primele şapte luni din acest an s-a înregistrat o creştere a livrărilor grupului BMW de 5,5%, la nivelul record de 1.343,217 unităţi.

În perioada ianuarie-iulie 2016, vânzările brandului BMW au crescut cu 5,6%, la 1.139.947 autoturisme, datorită succesului modelelor BMW 2 Series, BMW X1, BMW X3 şi BMW X4.

Şi brandul Mini a înregistrat vânzări record în iulie – 26.439 unităţi – în timp ce în perioada ianuarie – iulie 2016 livrările Mini au urcat cu 5,2%, la 201.337 vehicule. Este pentru prima dată când sunt vândute peste 200.000 de autoturisme Mini în primele şapte luni ale anului.

Luna aceasta, BMW AG a raportat o creştere de 7,9% a profitului în trimestrul doi din acest an, datorită majorării vânzărilor noului SUV compact X1 şi a reducerii costurilor.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a urcat la 2,73 miliarde de euro (3,05 miliarde de dolari) în perioada aprilie – iunie 2016, de la 2,53 miliarde de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,67 miliarde de euro.

Marja de profit a urcat la 9,5% în trimestrul doi din acest an, faţă de 8,4% în perioada similară din 2015. Rivalele Mercedes şi Audi au raportat marje de profit de 10% şi, respectiv, 7,6%. Pentru acest an, BMW se aşteaptă la o marjă de profit de 8-10% şi la o uşoară creştere a vânzărilor şi a profitului operaţional.

Compania a anunţat creşterea vânzărilor de vehicule electrice cu aproximativ 87% în primul semestru din acest an, datorită introducerii de noi modele. Livrările SUV-ului compact X1 au urcat cu 62%.

Mercedes-Benz şi-a majorat avansul faţă de rivalul BMW în prima jumătate a acestui an, ceea ce îi permite să se apropie de obiectivul său strategic de a recâştiga poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux, pentru prima dată după 2005.

În primele şase luni ale acestui an, livrările BMW au crescut cu 5,8%, până la 986.557 de autoturisme, comparativ cu un avans de 12%, până la 1 milion de autoturisme pentru Mercedes-Benz. La jumătatea anului, BMW era devansat de Mercedes-Benz, cu 20.262 vehicule. Pe locul al treilea se situează Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, ale cărei livrări au crescut cu 5,6%, până la 953.200 de autoturisme.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...