BMW anunţă vânzări record pentru luna iulie

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a raportat o creştere de 4% a livrărilor sale în iulie, datorită majorării cererii în Asia şi Europa, transmit Automotive World şi Reuters.
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 12:27
BMW anunţă vânzări record pentru luna iulie

Grupul BMW (mărcile BMW şi Mini) a vândut 180.080 autoturisme în iulie, o cifră record pentru această lună, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Asia (7,9%), Europa (5,6%).

Brandul BMW, care produce automobile de lux, a livrat clienţilor 153.392 de automobile în iulie, o creştere de 4% faţă de perioada similară din 2015.

Şi în primele şapte luni din acest an s-a înregistrat o creştere a livrărilor grupului BMW de 5,5%, la nivelul record de 1.343,217 unităţi.

În perioada ianuarie-iulie 2016, vânzările brandului BMW au crescut cu 5,6%, la 1.139.947 autoturisme, datorită succesului modelelor BMW 2 Series, BMW X1, BMW X3 şi BMW X4.

Şi brandul Mini a înregistrat vânzări record în iulie – 26.439 unităţi – în timp ce în perioada ianuarie – iulie 2016 livrările Mini au urcat cu 5,2%, la 201.337 vehicule. Este pentru prima dată când sunt vândute peste 200.000 de autoturisme Mini în primele şapte luni ale anului.

Luna aceasta, BMW AG a raportat o creştere de 7,9% a profitului în trimestrul doi din acest an, datorită majorării vânzărilor noului SUV compact X1 şi a reducerii costurilor.

Profitul înainte de taxe, dobânzi şi elemente excepţionale a urcat la 2,73 miliarde de euro (3,05 miliarde de dolari) în perioada aprilie – iunie 2016, de la 2,53 miliarde de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,67 miliarde de euro.

Marja de profit a urcat la 9,5% în trimestrul doi din acest an, faţă de 8,4% în perioada similară din 2015. Rivalele Mercedes şi Audi au raportat marje de profit de 10% şi, respectiv, 7,6%. Pentru acest an, BMW se aşteaptă la o marjă de profit de 8-10% şi la o uşoară creştere a vânzărilor şi a profitului operaţional.

Compania a anunţat creşterea vânzărilor de vehicule electrice cu aproximativ 87% în primul semestru din acest an, datorită introducerii de noi modele. Livrările SUV-ului compact X1 au urcat cu 62%.

Mercedes-Benz şi-a majorat avansul faţă de rivalul BMW în prima jumătate a acestui an, ceea ce îi permite să se apropie de obiectivul său strategic de a recâştiga poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux, pentru prima dată după 2005.

În primele şase luni ale acestui an, livrările BMW au crescut cu 5,8%, până la 986.557 de autoturisme, comparativ cu un avans de 12%, până la 1 milion de autoturisme pentru Mercedes-Benz. La jumătatea anului, BMW era devansat de Mercedes-Benz, cu 20.262 vehicule. Pe locul al treilea se situează Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, ale cărei livrări au crescut cu 5,6%, până la 953.200 de autoturisme.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Drăgan, Ministerul Energiei: Estimăm o capacitate instalată de 7.000 MW în surse de energie regenerabilă pentru atingerea ţintei de 30,7%
Drăgan, Ministerul Energiei: Estimăm o capacitate instalată de 7.000 MW în surse de energie regenerabilă pentru atingerea ...
Prin Planul Naţional de Energie şi Schimbări Climatice, pentru a atinge ţinta de 30,7%, estimăm o capacitate instalată ...
Bode: Cei care facilitează obţinerea de certificate false COVID-19, dar şi beneficiarii vor ajunge în puşcărie
Bode: Cei care facilitează obţinerea de certificate false COVID-19, dar şi beneficiarii vor ajunge în puşcărie
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a atras atenţia luni că persoanele care facilitează obţinerea de certificate ...
BCR extinde beneficiile non-bancare disponibile în George cu abonamente medicale individuale la Rețeaua de Sănătate Regina Maria
BCR extinde beneficiile non-bancare disponibile în George cu abonamente medicale individuale la Rețeaua de Sănătate Regina ...
BCR extinde beneficiile non-bancare disponibile în George cu abonamente medicale individuale la Rețeaua de Sănătate REGINA ...