1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

BMW ar putea pierde titlul de cel mai mare constructor de automobile de lux

BMW ar putea pierde titlul de cea mai bine vândută marcă de automobile de lux în faţa rivalului german Audi, însă, dacă se includ şi vânzările de automobile Mini, grupul BMW îşi va menţine poziţia, a declarat, miercuri, directorul general de la BMW, Norbert Reithofer, transmite Reuters.

18 mar, 2015 | Agerpres

'Intenţionăm să rămânem cel mai mare producător mondial de automobile premium. Cu toate acestea, există multe incertitudini. Pieţe importante, precum China, pierd teren', a declarat Norbert Reithofer, la conferinţa de presă consacrată rezultatelor anuale ale grupului.

Reithofer, care, la Adunarea Generală anuală a Acţionarilor, va fi înlocuit de actualul director de producţie din companie, Harald Krueger, a apreciat că progresele realizate de Audi pe anumite segmente, în special pe cel al subcompactelor, unde BMW nu are un vehicul comparabil cu A1, va îngreuna obiectivul BMW de a-şi păstra poziţia de lider mondial pe piaţa automobilelor premium. Însă, dacă se ia ca indicator grupul BMW, care deţine şi marca Mini, acesta va păstra titlul de lider în faţa Volkswagen şi Daimler.

'Există întotdeauna discuţii la nivel intern cu privire la volumul vânzărilor, însă acestea ajung întotdeauna la concluzia că nu putem renunţa la cote de piaţă, cu condiţia să avem o marjă de profitabilitate satisfăcătoare. Volumul de vânzări nu este totul şi nici menţinerea aceluiaşi nivel de creştere' a apreciat Norbert Reithofer.

Anterior, BMW a anunţat că în 2015 se aşteaptă ca volumul de vânzări şi profitul operaţional să urce cu 5 până la 9%, prognoze mai prudente decât cele lansate anterior. În 2014, profitul operaţional al BMW a înregistrat o creştere de 10,3%, în timp ce numărul de autovehicule vândute de întregul grup a crescut cu 7,9%.

Atât Audi, cât şi Mercedes, şi-au propus să devanseze BMW în termeni de vânzări până la finele deceniului şi, în ultima vreme, au redus decalajul. În primele două luni ale acestui an, Audi a vândut mai multe autovehicule decât marca BMW, în timp ce Mercedes a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a vânzărilor în rândul celor trei producători germani de automobile de lux.

Cu toate acestea, IHS Automotive estimează că, pe ansamblul acestui an, marca BMW îşi va păstra titlul de lider cu 1,82 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial, comparativ cu 1,7 milioane vehicule vândute de Audi şi 1,6 milioane de Mercedes-Benz.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO