BMW, Audi şi Mercedes se extind în Mexic, beneficiind de costurile scăzute cu forţa de muncă

Bayerische Motoren Werke AG (BMW), cel mai mare producător mondial de automobile de lux, se va alătura rivalelor Audi şi Mercedes-Benz investind un miliard de dolari într-o nouă fabrică din Mexic, pentru a face faţă cererii în creştere pe plan mondial şi pentru a beneficia de costurile scăzute cu forţa de muncă, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 04 iul. 2014, 10:18
BMW, Audi şi Mercedes se extind în Mexic, beneficiind de costurile scăzute cu forţa de muncă

Fabrica din statul San Luis Potosi va fi a doua pe care o va deţine BMW în America de Nord atunci când va demara producţia, în 2019. Aici vor fi produse aproximativ 150.000 de maşini anual, ceea ce va majora producţia în regiune la 600.000 de vehicule, sau aproximativ 30% din ţinta de vânzări a companiei germane în acest an.

BMW se alătură rivalelor Audi şi Mercedes-Benz care produc vehicule în Mexic, unde costurile cu forţa de muncă sunt la aproximativ 20% faţă de nivelul din SUA.

În 2017 Mercedes, divizia de lux a Daimler, va începe producţia împreună cu Nissan la fabrica din Aguascalientes, în timp ce Audi, divizia de lux a Volkswagen, va demara activitatea la uzina din San Jose Chiapa în 2016.

‘Locaţiile din Mexic facilitează exporturile spre America de Nord şi de Sud, pieţe în creştere rapidă. dacă tot mai mulţi producători auto se vor orienta spre Mexic, va fi creată aici o industrie locală’, a apreciat analistul Frank Biller, de la LBBW.

Asociaţia industriei auto din Mexic (AMIA) a anunţat că în primele cinci luni din 2014 producţia auto a urcat cu 7,2%, la 1,31 milioane de vehicule, după producţia record din 2013, de 2,93 milioane de unităţi.

Anul acesta în fabricile din Mexic vor fi produse probabil 3,1 milioane de vehicule, după investiţiile efectuate de Nissan, Honda Motor şi Mazda, a apreciat preşedintele AMIA, Eduardo Solis.

Pe plan global, producătorii auto caută modalităţi de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalităţi ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

BMW şi-a menţinut în mai poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, datorită cererii pentru sedanuri 5-Series şi SUV-uri X5, care au ajutat compania să-şi depăşească rivalele Audi şi Mercedes-Benz.

BMW a înregistrat în mai o creştere a vânzărilor de 10%, la 153.023 vehicule, în timp ce Mercedes-Benz, brandul de maşini de lux al producătorului auto german Daimler AG, a înregistrat un avans al vânzărilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat o expansiune a livrărilor de 10,8% în mai, la 152.000 unităţi.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 şi noua generaţie de Mini, pentru a face faţă concurenţei venite din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...