1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

BMW dă asigurări că proiectul fabricii din Ungaria nu este afectat de problemele din industria auto

Producătorul auto BMW AG a asigurat autorităţile de la Budapesta că investiţia la noua fabrică din Debrecen va continua conform planificării, a anunţat joi Guvernul Ungariei, transmite Reuters.

16 mai, 2019 | Agerpres

BMW şi rivala Daimler au început proiecte de miliarde de euro în Ungaria, dar ambele companii îşi revizuiesc planurile din cauza scăderii cererii, a anunţat publicaţia germană Handelsblatt.

"Încă trebuie să obţin informaţii despre Daimler, dar BMW ne-a dat ieri informaţii cuprinzătoare", a afirmat Gergely Gulyas, şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban. Acesta a adăugat: "În niciun fel actualul declin al industriei auto germane nu afectează fabrica BMW din Debrecen".

Recent, BMW a anunţat că va investi peste un miliard de euro în construirea fabricii din Ungaria, pentru a-şi extinde capacităţile de producţie în Europa, unde vinde 45% dintre vehiculele sale.

În noua uzină vor fi fabricate maşini electrice şi convenţionale, capacitatea de producţie fiind de 150.000 de maşini pe an. Iniţial vor fi 1.000 de angajaţi, dar numărul lor va putea creşte.

Şi Mercedes-Benz, divizia de lux a grupului auto german Daimler, a început construcţia celei de-a doua fabrici din Ungaria, realizată cu o investiţie de un miliard de euro, care va crea 2.500 de noi locuri de muncă.

Producţia uzinei din Kecskemét (92 km de Budapesta) ar urma să demareze în 2020. Linia de asamblare va fi flexibilă, fiind adaptată pentru fabricarea de maşini cu tracţiune integrală, modele electrice, compacte şi sedanuri, a afirmat Markus Schafer, membru al Consiliului de Administraţie al Mercedes-Benz.

Producţia şi exportul de autoturisme fabricate de constructorii străini este un factor important de creştere economică pentru Ungaria, ţară unde salariile muncitorilor calificaţi sunt sub nivelul din Occident. Anul trecut, industria auto a fost responsabilă pentru un sfert din producţia industrială a Ungariei.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO