BMW își extinde investițiile în Mexic

Grupul Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunțat că va investi 800 de milioane de euro (866 de milioane de dolari) în statul San Luis Potosi din centrul Mexicului, pentru a produce baterii performante şi modelele complet electrice "Neue Klasse", transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - sâm, 04 feb. 2023, 14:14
BMW își extinde investițiile în Mexic

Deja BMW are fabrică în San Luis Potosi iar extinderea va permite companiei să majoreze numărul de angajaţi cu aproximativ 1.000.

Decizia face parte din planul BMW ca până în 2030 vehicule complet electrice să reprezinte peste jumătate din vânzări, a precizat grupul german.

Peste 500 milioane de euro din suma investită în Mexic va fi alocată unui centru de asamblare a bateriilor, aici urmând să fie angajaţi aproximativ 500 de angajaţi, iar alte 500 de locuri de muncă vor fi create în alte domenii, a informat BMW.

Restul de 300 milioane de euro vor fi folosiţi pentru adaptarea şi extinderea atelierului auto şi pentru construirea unei noi linii de asamblare, a declarat şeful fabricii, Harald Gottsche, pentru Reuters.

„Vom începe construirea centrului de asamblare a bateriilor şi extinderea fabricii la începutul lui 2024, şi vom majora producţia la începutul lui 2027”, a adăugat Gottsche.

Anunţul vine după câteva expansiuni majore ale BMW în ultimele luni, inclusiv investiţia de 1,7 miliarde de dolari în Statele Unite şi decizia de a investi în Ungaria două miliarde de euro pentru a construi o fabrică de vehicule electrice. Aceasta va fi prima unitate a BMW unde nu vor fi produse vehicule alimentate cu combustibili fosili.

Gottsche a anunţat că uzina din Mexic îşi va majora producţia de energie solară şi va renunţa la folosirea gazelor naturale în favoarea biometanului. „Vrem să depăşim fabrica din Ungaria, desigur”, a adăugat Gottsche.

Mexicul şi-a intensificat eforturilor de a atrage producători de vehicule electrice, având ca obiectiv ca până în 2030 jumătate din producţie să fie reprezentată de maşinile electrice.

Deşi unii lideri din industrie sunt sceptici că acest obiectiv va fi îndeplinit, Gottsche a declarat că modelele complet electrice şi hibride reprezintă deja 30% din vânzările BMW în Mexic.

BMW, care are trei fabrici în America Latină, a deschis uzina de un miliard de de dolari din San Luis Potosi în 2019, unde, în prezent, produce modelele 3 Series, 2 Series Coupe şi M2.

Recent, BMW AG a anunţat că a livrat un număr total de 2,4 milioane de vehicule în 2022, cu 4,8% mai puţine decât în 2021, în condiţiile în care blocajele de pe lanţurile de aprovizionare provocate de carantina din China şi războiul din Ucraina au afectat livrările.

Te-ar mai putea interesa și
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toţi miniştrii de linie au termen până miercuri, la ora 12,00, să depună în scris amendamentele la proiectul de lege privind pensiile speciale....
Şeful ASF, despre City şi Euroins: Ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie. Nu-şi doreşte nimeni să ţină nişte companii care fac ilegalităţi
Şeful ASF, despre City şi Euroins: Ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie. Nu-şi doreşte nimeni să ţină nişte ...
Cele două companii care au intrat în faliment, City Insurance şi EuroIns, erau Muma Pădurii pentru populaţie şi eu, ...
Rata ocupării femeilor în România este printre cele mai mici din UE – Monitorul Social
Rata ocupării femeilor în România este printre cele mai mici din UE – Monitorul Social
Rata ocupării femeilor (25-54 ani) în România este de 67,1%, unde dintre cele mai mici din Uniunea Europeană (UE), în ...
Submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile
Submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile
Două submarine din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile cu proiectile de antrenament, a informat ...