1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

BMW, lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, în mai

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi-a menţinut în mai poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, datorită cererii pentru sedanuri 5-Series şi SUV-uri X5, care au ajutat compania să-şi depăşească rivalele Audi şi Mercedes-Benz, transmite Bloomberg.

10 iun, 2014 | Agerpres

Luna trecută, BMW a înregistrat o creştere a vânzărilor de 10%, la 153.023 vehicule, în timp ce Mercedes-Bnez, brandul de maşini de lux al producătorului auto german Daimler AG, a înregistrat un avans al vânzărilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat o expansiune a livrărilor de 10,8% în mai, la 152.000 unităţi.

În perioada ianuarie-mai 2014, Audi şi Mercedes s-au apropiat de BMW. În primele cinci luni ale anului, vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 14%, la nivelul record de 641.384 vehicule, în timp ce Audi a vândut cu 72.516 mai multe maşini decât rivala sa, iar BMW a vândut cu 8.200 mai multe maşini decât Audi. Dar lansarea în martie a noilor modele de vârf C-Class şi GLA ar putea ajuta Mercedes să reducă decalajul în a doua parte a anului, susţin analiştii. Şi modelele de vârf S-Class şi E-Class, lansate în 2013, ar putea înregistra vânzări record.

'Mercedes va depăşi Audi în această toamnă, după lansarea noilor modele', a afirmat analistul Frank Schwope de la NordLB.

'Grupul BMW a continuat să înregistreze vânzări record în mai, fiind în grafic pentru a livra anul acesta peste două milioane de vehicule', a declarat şeful diviziei de vânzări şi marketing a companiei germane, Ian Robertson. Acesta a adăugat că cererea în SUA arată o creştere solidă, iar Asia continuă să înregistreze vânzări ridicate.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vrea să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes - Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO