BMW, lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, în mai

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi-a menţinut în mai poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, datorită cererii pentru sedanuri 5-Series şi SUV-uri X5, care au ajutat compania să-şi depăşească rivalele Audi şi Mercedes-Benz, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 10 iun. 2014, 11:06
BMW, lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, în mai

Luna trecută, BMW a înregistrat o creştere a vânzărilor de 10%, la 153.023 vehicule, în timp ce Mercedes-Bnez, brandul de maşini de lux al producătorului auto german Daimler AG, a înregistrat un avans al vânzărilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunţat o expansiune a livrărilor de 10,8% în mai, la 152.000 unităţi.

În perioada ianuarie-mai 2014, Audi şi Mercedes s-au apropiat de BMW. În primele cinci luni ale anului, vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 14%, la nivelul record de 641.384 vehicule, în timp ce Audi a vândut cu 72.516 mai multe maşini decât rivala sa, iar BMW a vândut cu 8.200 mai multe maşini decât Audi. Dar lansarea în martie a noilor modele de vârf C-Class şi GLA ar putea ajuta Mercedes să reducă decalajul în a doua parte a anului, susţin analiştii. Şi modelele de vârf S-Class şi E-Class, lansate în 2013, ar putea înregistra vânzări record.

‘Mercedes va depăşi Audi în această toamnă, după lansarea noilor modele’, a afirmat analistul Frank Schwope de la NordLB.

‘Grupul BMW a continuat să înregistreze vânzări record în mai, fiind în grafic pentru a livra anul acesta peste două milioane de vehicule’, a declarat şeful diviziei de vânzări şi marketing a companiei germane, Ian Robertson. Acesta a adăugat că cererea în SUA arată o creştere solidă, iar Asia continuă să înregistreze vânzări ridicate.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vrea să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes – Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...