BMW, profit în scădere în T2, după investiţii masive în noile modele

BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, a anunţat o scădere de 8,8% a profitului pentru trimestrul al doilea, determinată în principal de creşterea investiţiilor în modele noi, inclusiv primul autoturism electric dezvoltat de grup, transmite Bloomberg. BMW a planificat lansarea a 25 de modele noi în următorii ani, 10 dintre acestea fiind complet noi, fără predecesor. De asemenea, 20 dintre acestea ar avea tracţiune pe faţă.
Economica.net - joi, 01 aug. 2013, 09:35
BMW, profit în scădere în T2, după investiţii masive în noile modele

Profitul înainte de dobânzi şi taxe a scăzut la 2,07 miliarde euro, de la 2,27 miliarde euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de BMW. Rezultatele grupului corespund estimărilor analiştilor.

Veniturile producătorului auto german au urcat cu 1,8% în perioada analizată, la 19,6 miliarde euro, în timp ce livrările de automobile au avansat cu 6,6%.

„Din cauza nivelului ridicat al cheltuielilor pentru tehnologii şi modele noi, precum şi investiţiilor în reţeaua de producţie, profitul înainte de taxe pentru anul 2013 va fi la acelaşi nivel ca anul trecut, de 7,82 miliarde euro”, a declarat într-un comunicat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW a prezentat recent modelul electric i3, noul Seria 4 coupe şi o nouă variantă a SUV-ului X5. Compania încearcă să-şi menţină poziţia de lider, ameninţată de Audi, parte a grupului Volkswagen, şi Mercedes-Benz, controlată de grupul Daimler, care au ca ţintă poziţia de lider până la sfârşitul acestui deceniu.

Acţiunile BMW au deschis joi la Frankfurt în scădere cu 3,1%, având în vedere rezultatele uşor dezamăgitoare în raport cu Volkswagen şi Daimler, care au depăşit aşteptările pieţei în trimestrul al doilea.

Cu piaţa auto europeană la minimul ultimilor 20 de ani pe fondul recesiunii economice şi măsurilor de austeritate, producătorii auto germani se bazează pe creştere în Statele Unite şi Asia.

25 de modele noi. Platformă nouă, cu tracţiune pe faţă

BMW a planificat lansarea a 25 de modele noi în 2013 şi 2014, 10 dintre acestea fiind complet noi, fără predecesor. Mercedes a promis 13 modele complet noi până în 2020, iar Audi vrea să dubleze numărul de SUV-uri din ofertă în acest deceniu, la 6 modele.

Noua platformă cu tracţiune pe faţă, prezentată de BMW pe Concept Active Tourer, va fi arma principală pentru ca bavarezii să se menţină lider pe piaţa premium în următorii ani. „Avem în plan 20 de modele cu tracţiune pe faţă. Deocamdată am primit aprobarea pentru 12 modele, a spus Ian Robertson, membru al Boardului BMW, conform Autoexpress.

Platforma UKL va oferi performanţe dinamice comparabile cu cele ale modelelor actuale  care au tracţiune pe spate.

„La sfârşitul anilor 90 când am introdus în gama de modele SUV-ul X5, a fost un moment în care ne-am rupt de tradiţia noastră. Clienţii au înţeles destul de repede că spiritul BMW, performanţele şi dinamica pot veni şi într-un alt ambalaj. Cred că acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu modelele cu tracţiune pe faţă”, a declarat Frank Niederlaender, şeful proiectului care se ocupă cu dezvoltarea modelelor cu tracţiune pe faţă.

BMW estimează că până în 2020, noua platformă cu tracţiune pe faţă va reprezenta 40% din vânzările BMW. Modelele MINI vor împărţi aceeaşi platformă.

Monovolum cu şapte locuri

Prezentat la ultima ediţie a Salonului Auto de la Paris, conceptul Active Tourer va deveni o maşină de serie în 2014 pentru ca, un an mai târziu, să fie lansat pe piaţă şi în versiunea de şapte locuri, sub denumirea Gran Tourer.

Cu caroseria alungită, BMW Gran Tourer va ajunge la 4,60 metri, dimensiuni care-l plasaează în zona Citroën Grand C4 Picasso sau Opel Zafira Tourer. Garda la sol va fi mai înaltă decât la Active Tourer şi, dacă rămâne cu cele cinci locuri, portbagajul va fi extrem de generos. Jurnaliştii francezi spun că propulsoaree de pe Gran Tourer vor avea trei cilindri, dar cele mai performante vor avea puteri de peste 200 de cai putere.

sursa foto: Automobile-Magazine.fr

Cel mai probabil Gran Tourer nu va fi oferit şi în varianta hibridă, ca Active Tourer. Şi, mai mult ca sigur, va avea tracţiune faţă. IMAGINI SPION cu prototipul testat, AICI

Te-ar mai putea interesa și
Programul Rabla 2023. De astăzi încep înscrierile la Rabla Clasic şi Rabla Plus. Ce se schimbă
Programul Rabla 2023. De astăzi încep înscrierile la Rabla Clasic şi Rabla Plus. Ce se schimbă
Persoanele fizice se pot adresa, începând din 24 martie, la ora 10:00, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi......
Deficitul Fondului din care e finanţată sănătatea creşte cu 58% la 2,56 de miliarde de lei în ianuarie, ca urmare a dublării cheltuielilor pentru unele medicamente şi materiale sanitare acordate pacienţilor
Deficitul Fondului din care e finanţată sănătatea creşte cu 58% la 2,56 de miliarde de lei în ianuarie, ca urmare a ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor ...
Cum justifică americanii de la BSOG că nu trebuie să plătească taxa de solidaritate. Propunere de schimbare a legii
Cum justifică americanii de la BSOG că nu trebuie să plătească taxa de solidaritate. Propunere de schimbare a legii
Black Sea Oil and Gas (BSOG), prima companie care a extras, în 2022, gaze “noi” din Marea Neagră a insistat în trecutul ...
Faliment Euroins. Prima săptămână fără fostul lider RCA: Cât mai costă asigurarea obligatorie și ce firme vând cel mai mult. Surpriză la vârf – date în premieră
Faliment Euroins. Prima săptămână fără fostul lider RCA: Cât mai costă asigurarea obligatorie și ce firme vând ...
Vineri, pe 17 martie 2023, Monitorul Oficial a publicat decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prin care ...