BMW prognozează o marjă de profit de 8% – 10% în 2023. Factorii de creștere vor fi vehiculele electrice și cele de lux

BMW a prezentat astăzi proiecțiile sale pentru anul 2023 și cei ce vor urma. Grupul german se așteaptă ca 15% dintre mașinile vândute să fie 100% electrice în acest an, iar în 2026 acest procent să crească la 30%.
Robert Stan - mie, 15 mart. 2023, 10:44
BMW prognozează o marjă de profit de 8% - 10% în 2023. Factorii de creștere vor fi vehiculele electrice și cele de lux

După ce a prezentat rezultate financiare pentru 2022 în linie cu estimările anterioare la finalul săptămânii trecute, grupul german BMW a dat astăzi detalii despre viitorul mărcilor sale – BMW, Mini, Rolls-Royce.

Conform oficialilor BMW, este estimată pentru 2023 „o creștere profitabilă”. Principalii factori de creștere în 2023 vor fi vehiculele complet electrice (BEV) și modelele din segmentul premium high-end – cum ar fi Seria 7, noua versiune X7 și familia de modele Rolls-Royce.

„În acest segment superior, BMW Group se așteaptă la o creștere în intervalul procentual de două cifre pentru anul financiar curent. (…)În general, BMW Group se așteaptă ca livrările sale către clienții din întreaga lume să crească ușor în 2023”, menționează șefii grupului german.

Creșterea vânzărilor de electrice și vehicule de lux va asigura premisele pentru atingerea în 2023 a unei marje de profit cuprinsă între 8% și 10%.

„Grupul BMW dă dovadă de un grad ridicat de rezistență, mai ales în condiții dificile. Compania anticipează evoluțiile din mediul economic într-un stadiu incipient și ia măsuri în consecință. Un nivel ridicat de flexibilitate, combinat cu performanța noastră operațională, s-a dovedit a fi combinația eficientă pentru asigurarea succesului BMW Group, chiar și în fața unui mediu volatil”, a declarat Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație al BMW AG.

Miza pe mașini 100% electrice

În anul anterior, BMW Group și-a dublat vânzările de mașini complet electrice la peste 215.000 de unități, subliniind rolul său de pionier în mobilitatea electrică. Compania a livrat din nou semnificativ mai multe vehicule complet electrice decât concurenții săi direcți.

Totodată, eficiența tot mai mare a motoarelor sale cu ardere internă, a contribuit la reducerea emisiilor de CO₂ ale flotei grupului, în special în Europa. Conform cifrelor preliminare, emisiile flotei BMW Group din UE au scăzut la 105 gr. CO₂/km în 2022. BMW Group a depășit astfel semnificativ valoarea țintă de 127,5 gr. CO₂/km pentru flota sa. O reducere suplimentară este așteptată în 2023.

„Ne dorim să avem o creștere semnificativă a vehiculelor complet electrice în acest an și ne așteptăm ca ele să reprezinte 15% din vânzările noastre totale în 2023”, a spus Zipse.

Odată cu lansarea noului BMW Seria 5 și a BMW i5 complet electric, BMW Group va avea un model 100% electric în aproape fiecare segment major al afacerii sale. Gama de produse electrice va fi completată la sfârșitul anului de BMW iX2 și, în premieră absolută, în 2024 va fi lansat primul break complet electric. În plus, mărcile Mini și Rolls-Royce vor fi complet electrice în mai puțin de zece ani.

Mini și Rolls Royce, complet electrice până în 2030

Marca Mini este pe drumul către un viitor complet electric. O primă imagine a viitorului Mini a fost oferită în vara lui 2022 prin conceptul Aceman. Primele vehicule electrice din noua familie a mărcii britanice deținută de grupul BMW urmează să fie lansate pe piață anul acesta.

Tot în 2023, la uzina din Leipzig va debuta producția noului Mini Countryman. Crossoverul va fi oferit atât cu un tren de propulsie pur electric, cât și cu motoare cu ardere internă. Prima decapotabilă din lume cu un sistem de propulsie pur electric vine tot de la Mini – o ediție limitată Cooper SE Cabriolet va fi disponibilă în Europa din aprilie.

La nivelul anului 2030, marca de lux Rolls-Royce va avea, de asemenea, o ofertă exclusiv electrică. Debutul a fost deja făcut prin modelul complet electric Spectre, prezentat în premieră mondială în 2022, care va ajunge la primii clienți în acest an.

Cu o gamă compusă din tot mai multe mașini 100% electrice, grupul bacarez anticipează o traiectorie de creștere abruptă în următorii ani: în 2024, cel puțin una din cinci mașinile noi ale companiei va avea un sistem de propulsie complet electric. Apoi, în 2025, fiecare al patrulea vehicul nou livrat ar trebui să fie 100% electric, iar în 2026 aproximativ unul din trei.

Citește și:
– BMW anunță că a înregistrat un profit înainte de taxe de 3,5 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2022, în linie cu așteptările analiștilor

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...