BMW România a înregistrat primele comenzi pentru i7 cu aproape şase luni înainte de lansarea modelului

Cu aproape șase luni înainte de lansarea pe piață, BMW România anunță că a înregistrat deja comenzi pentru nava amiral a gamei sale de vehicule electrice, i7.
Robert Stan - mar, 21 iun. 2022, 13:25
BMW România a înregistrat primele comenzi pentru i7 cu aproape şase luni înainte de lansarea modelului

În urmă cu câteva zile, reprezentanța BMW în România a prezentat unui grup restrâns de jurnaliști și potențiali clienți modelul i7, varianta 100% electrică a vârfului de gamă, BMW Seria 7.

De-a lungul timpului, nava amiral a mărcii bavareze a promovat în industrie sistemele electronice de control al tracţiunii sau interfaţa cu utilizatorul pe bază de ecrane, de exemplu. Acum, noile BMW i7 şi BMW Seria 7 vin cu un pachet fără precedent de tehnologii sofisticate.

Peste 50 de invitaţi din media şi aproximativ 120 de clienţi au participat la începutul lui iunie la avanpremiera noului model la Bucureşti. Conform reprezentanților BMW în România, „entuziasmul cu care a fost primit noul BMW i7 este reflectat de zeci de discuţii avansate. Iar primele comenzi au fost deja înregistrate cu aproape şase luni înainte de lansarea noului model”.

Versiunea integral electrică BMW i7 va debuta pe piața europeană până la finalul acestui an. Preţul de bază este 111.300 euro fără TVA (132.447 euro cu TVA) pentru un sistem cu două motoare care oferă în total 544 CP. Vehiculul cu tracţiune integrală are o autonomie, conform standardului WLTP, de până la 625 km.

În primăvara anului viitor, oferta va fi completată de două versiuni plug-in hybrid susţinute de un motor pe benzină, cu şase clindri în linie, şi de o motorizare diesel cu sistem mild-hybrid de 48V.

„De-a lungul istoriei, BMW Seria 7 a făcut salturi tehnologice care au ajuns să redefinească întreaga industrie auto. Acum, întâi prin noul BMW i7 şi, ulterior, prin versiunile hibride BMW Seria 7, limuzina de lux deschide o nouă dimensiune de «tech magic» pentru o experienţă de lux exclusivă atât pentru cel de la volan, cât şi pentru pasageri. Primirea excepţională de care s-a bucurat noul model arată că magia funcţionează”, a declarat Josef Reiter, directorul general al BMW Group România

Unul din elemente spectaculoase ale noii limuzine electrice de lux este sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround, o implementare personalizată dezvoltată special pentru elegantul interior al noului Seria 7.

Spațialitatea şi sunetul rafinat sunt asigurate de utilizarea difuzoarelor Diamond Dome Tweeters, folosite în componenta boxelor hi-fidelity din seria 800 prezente atât în studiouri de producţie celebre, ca Abbey Road Studios, dar şi în componența celor mai sofisticate sisteme audio pentru domeniul rezidenţial. Sonorizarea vine în opțiunea Premium cu 36 de difuzoare, o putere totală de 1965 watt.

În timpul evenimentului de la București, demonstraţiile de tehnologie BMW i7 au inclus mai multe sisteme noi. Au fascinat comenzile sofisticate de deschidere şi închidere electrică ale uşilor care pot fi controlate din butoane din exterior sau interior, din meniul iDrive, programate pentru controlul gesturilor sau butonul special de pe cheie. Sistemul inteligent de comandă vocală localizează în maşină persoana care solicită informații sau acțiuni şi poate răspunde automat, inclusiv la cererea de a închidere sau deschide o anumită ușă.

Pasagerii din spate, adevărații beneficiari ai vehiculelor precum BMW Seria 7 sai i7 se pot delecta cu BMW Theater Screen, ecranul tactil de 79,5 cm şi rezoluţie 8K care poate fi reglat pe mai multe poziţii pentru a asigura o experienţă captivantă de vizionare.

Pasagerii pot viziona filme şi videoclipuri, se pot juca (chiar şi la console precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox cu conectare HDMI), pot asculta muzică şi pot face streaming de conţinut video. Pentru aceasta din urmă, Amazon Fire TV combină producţiile originale populare, transmisiunile live de sport şi ştiri într-o experienţă de divertisment bogată şi variată.

Citește și:
– Uzina BMW din Austria va beneficia de investiții de 1 mld. euro pentru producția de componente pentru mașini electrice
– BMW a anunțat detaliile iX1, varianta electrică a lui X1

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...