BMW România anunță lansarea unui program de leasing operaţional cu rata „de trei ori mai mică faţă de un leasing obişnuit”

BMW şi Mini Financial Services, în parteneriat cu partenerul UniCredit Fleet Management, lansează în premieră pentru modelele grupului bavarez un produs de leasing operațional care va putea fi accesat şi de persoanele fizice din România.
Robert Stan - lun, 20 nov. 2023, 09:50
BMW România anunță lansarea unui program de leasing operaţional cu rata „de trei ori mai mică faţă de un leasing obişnuit”

Conform oficialilor BMW România, produsul de leasing operațional completează oferta BMW şi Mini Financial Services şi asigură flexibilitate pentru clienţi – de la achiziţie, prin leasing financiar, la libertatea de alegere la finalul perioadei de finanţare (returnare sau achiziţie) prin BMW şi Mini Select, până la un leasing operaţional, o formă de închiriere cu cel mai mic cost lunar. În premieră, acest produs este disponibil şi pentru persoanele fizice.

„Oferta noastră de leasing operaţional face automobilele premium semnificativ mai accesibile, asigurând o rată lunară de până la trei ori mai mică în comparaţie cu leasingul financiar. Prin alegerea leasingului operaţional, clientul plăteşte doar diferenţa până la valoarea de piaţă de la finalul perioadei de utilizare aleasă, mai exact deprecierea. Mărcile noastre își mențin în timp o valoare de piața ridicată, de aici avem avantajul unui cost lunar redus”, a explicat Ştefan Pricop, Country Manager BMW Financial Services România şi Bulgaria.

Funcţionând ca o formă de închiriere, contractul se poate face fără avans (fără prima rată majorată). Suplimentar, în rata de leasing operaţional sunt incluse o serie de servicii: asigurare CASCO şi RCA, ITP, revizii complete, garanţie extinsă, impozit.

De exemplu, pentru modelul BMW 320i xDrive cu un pachet de opţionale şi un preţ de achiziţie de 38.722 de euro fără TVA, rata lunară este de 449 Euro fără TVA, cu prima rată majorată de 15,7%. Rata are două componente – rata de chirie, de 290 de euro fără TVA, şi serviciile, de 159 de euro cu TVA. Perioada de finanţare este de 36 de luni, cu un rulaj anual de 10.000 km.

De asemenea, modelul Mini Cooper cu trei uşi și un pachet de opţionale, al cărui preţ de achiziţie fără TVA este de 21.747 de euro, poate fi utilizat cu o rată lunară de 299 de euro fără TVA, cu prima rată majorată de 10%. Rata are două componente – rata de chirie, de 182 de euro fără TVA, şi serviciile de 117 de euro cu TVA. Perioada de finanţare este, de asemenea, de 36 de luni, cu un rulaj de 10 000 km anual.

„Cultural, ştim că piaţa din România a fost concentrată pe achiziţie. Alternativa leasingului operațional aduce mai multă flexibilitate, elimină presiunea valorii de revânzare, face utilizarea mai accesibilă printr-o rată semnificativ mai mică. Printr-un efort iniţial redus sau chiar zero, clienţii îşi pot investi restul resurselor financiare pentru a obtine profit, cel mai simplu exemplu fiind din dobânda depozitelor bancare. În contextul actual este un avantaj important care balansează costurile totale ale leasingului operaţional”, a declarat Ştefan Pricop.

Tot el a menționat că, deja, „răspunsul campaniei noastre este unul îmbucurător – avem mai bine de o sută de solicitări săptămânal. Dintre acestea, o treime vizitează ulterior showroomurile noastre. Credem că serviciile de finanţare complete asigură mai multe opţiuni pentru clienţii existenţi şi pot atrage şi alte grupuri-ţintă. Urmărim să deschidem o nouă direcţie în România, după modelul de succes din pieţele mature. Transformarea va veni treptat, pe măsură ce aceste opţiuni sunt mai bine înţelese”.

Citește și:
– Noile Mini Cooper şi Countryman intră oficial în vânzare
– Istoria BMW, de la Turbo la primul Seria 7, dezvăluită la Timișoara

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto precum Mercedes sau BMW continuă să îşi extindă prezenţa şi să......
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...