BMW şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul în 2017, deşi câştigurile au scăzut în trimestrul trei

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul înainte de taxe din acest an, chiar dacă au scăzut câştigurile în trimestrul trei din 2017, pe fondul majorării cheltuielilor pentru noile tehnologii şi modele, transmit Reuters şi Bloomberg.
Economica.net - mar, 07 nov. 2017, 10:48
BMW şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul în 2017, deşi câştigurile au scăzut în trimestrul trei

Al doilea mare producător de automobile de lux din lume se aşteaptă la ‘o creştere solidă’, de 5-10%, a profitului înainte de taxe în 2017, după ce anterior estimase ‘un uşor avans’ comparativ cu 2016. BMW a raportat anul trecut un profit înainte de taxe de 9,67 miliarde de euro.

De asemenea, veniturile ar urma să crească ‘uşor’ anul acesta, cu 1-5%, prognoza anterioară fiind ‘o majorare semnificativă’ a veniturilor.

În trimestrul trei din 2017, profitul înainte de taxe a scăzut cu 5,9%, la 2,42 miliarde de euro (2,81 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 2,41 miliarde de euro.

Pentru a reduce decalajul faţă de Mercedes pe piaţa automobilelor de lux, BMW a lansat noi modele, cum ar fi BMW Serie 8 coupe şi SUV-ul X7. De asemenea, a majorat investiţiile pentru a lansa până în 2025 cel puţin 12 vehicule pe baterii.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut la 2,30 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,37 miliarde de euro.

Marja de profit s-a redus în trimestrul trei din 2017 la 8,3%, de la 8,5%, în timp ce Mercedes a raportat o marjă de profit de 11,1%, excluzând costurile cu rechemările la service.

Mercedes-Benz şi-a majorat avansul faţă de rivalul BMW în primele nouă luni, graţie unor noi modele precum SUV-urile GLC şi GLA şi sedanul restilizat E-Class, fiind în grafic pentru a-şi menţine poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux din lume.

În primele nouă luni din 2017, vânzările Mercedes, divizia de lux a Daimler AG, au urcat cu 12%, la 1,72 milioane de vehicule, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 3,9%, la 1,54 milioane de unităţi. Livrările Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, au scăzut cu 2% în perioada ianuarie – septembrie 2017, la 1,38 milioane de vehicule.

Luna trecută, Mercedes a anunţat un program de reducere a costurilor cu patru miliarde de euro până în 2025, pentru a contracara aşteptata presiune asupra câştigurilor. Brandul se va confrunta cu o reducere a profitului în schimbul majorării vânzărilor de vehicule electrice, îndeplinind astfel standardele mai dure privind emisiile în viitor, a afirmat directorul financiar Frank Lindenberg.

Divizia de lux a Daimler se aşteaptă ca până la 25% din sedanuri, SUV-uri şi automobile cu două locuri să fie electrice până în 2025, inclusiv viitorul SUV mediu EQ-C, care va fi lansat în 2019.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi soarelui, a......
Cisco: 73% dintre companiile globale se aşteaptă ca un atac cibernetic să le afecteze afacerile, în următoarele 12 – 24 de luni
Cisco: 73% dintre companiile globale se aşteaptă ca un atac cibernetic să le afecteze afacerile, în următoarele 12 – ...
Aproape trei sferturi (73%) dintre organizaţiile globale sunt de părere că un incident de securitate cibernetică este ...
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa România demarează lucrările de construcție la cel de-al doilea bloc de apartamente din ...
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile ...