BMW va cheltui anul viitor 6,5-7% din vânzări pentru cercetare şi dezvoltare

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a anunţat luni că îşi va majora anul viitor cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea (R&D) la 6,5% - 7% din vânzări, adică aproximativ şapte miliarde de euro (8,3 miliarde de dolari), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 nov. 2017, 09:15
BMW va cheltui anul viitor 6,5-7% din vânzări pentru cercetare şi dezvoltare

Directorul financiar Nicolas Peter a afirmat, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, că este o sumă imensă, aproape cât a cheltuit BMW în 2011 şi în 2012. De asemenea, cheltuielile vor rămâne ridicate şi în 2019, a dat asigurări Nicolas Peter.

Majorarea cheltuielilor vine pe fondul investiţiilor BMW în maşini cu emisii mai scăzute, vehicule electrice şi fără şofer.

Recent, BMW şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul înainte de taxe din acest an, chiar dacă au scăzut câştigurile în trimestrul trei din 2017, pe fondul majorării cheltuielilor pentru noile tehnologii şi modele.

Al doilea mare producător de automobile de lux din lume se aşteaptă la ‘o creştere solidă’, de 5-10%, a profitului înainte de taxe în 2017, după ce anterior estimase ‘un uşor avans’ comparativ cu 2016. BMW a raportat anul trecut un profit înainte de taxe de 9,67 miliarde de euro.

De asemenea, veniturile ar urma să crească ‘uşor’ anul acesta, cu 1-5%, prognoza anterioară fiind ‘o majorare semnificativă’ a veniturilor.

În trimestrul trei din 2017, profitul înainte de taxe a scăzut cu 5,9%, la 2,42 miliarde de euro (2,81 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 2,41 miliarde de euro.

Pentru a reduce decalajul faţă de Mercedes pe piaţa automobilelor de lux, BMW a lansat noi modele, cum ar fi BMW Serie 8 coupe şi SUV-ul X7. De asemenea, a majorat investiţiile pentru a lansa până în 2025 cel puţin 12 vehicule pe baterii.

Mercedes-Benz şi-a majorat avansul faţă de rivalul BMW în primele nouă luni, graţie unor noi modele precum SUV-urile GLC şi GLA şi sedanul restilizat E-Class, fiind în grafic pentru a-şi menţine poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux din lume.

În primele nouă luni din 2017, vânzările Mercedes, divizia de lux a Daimler AG, au urcat cu 12%, la 1,72 milioane de vehicule, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 3,9%, la 1,54 milioane de unităţi. Livrările Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, au scăzut cu 2% în perioada ianuarie – septembrie 2017, la 1,38 milioane de vehicule.

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în acest an şi doar 19% se aşteaptă la o scădere, faţă de 51% în 2023,......
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...
Salariu minim garantat pentru mii de angajați din bănci. Una dintre federațiile sindicatelor anunță că a semnat cu mai multe nume mari din sector
Salariu minim garantat pentru mii de angajați din bănci. Una dintre federațiile sindicatelor anunță că a semnat cu ...
Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România a semnat contractul colectiv de muncă de la nivelul sectorului ...
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, ...