BMW va investi un miliard de dolari pentru a majora producţia în SUA cu 50%

BMW, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, va investi un miliard de dolari pentru a-şi extinde capacitatea de producţie în SUA cu 50% şi pentru lansarea unui nou SUV, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 31 mart. 2014, 07:11
BMW va investi un miliard de dolari pentru a majora producţia în SUA cu 50%

Anul trecut, compania germană a produs 300.000 de vehicule la fabrica sa din Spartanburg, Carolina de Sud, iar anul acesta ar urma să fie fabricate aici 350.000 de SUV-uri X3, X4, X5 şi X6.

Producţia unităţii din Spartanburg va ajunge la 450.000 de maşini până în 2016 şi va fi cea mai mare fabrică a companiei germane BMW. Aproximativ 70% din vehiculele produse în această fabrică sunt destinate exportului.

Numărul angajaţilor de la Spartanburg va fi majorat la aproximativ 8.800.

Lansarea modelului X7 face parte din strategia BMW de a-şi reduce dependenţa de piaţa auto europeană, care a reprezentat anul trecut 44% din vânzările grupului. Prin majorarea producţiei în SUA şi introducerea de noi modele, BMW pariază pe piaţa americană, care se redresează rapid după criza globală din 2008, pe fondul creşterii popularităţii SUV-urilor.

‘Alături de BMW X7, vom dezvolta încă un model X mai mare, care va fi produs la fabrica noastră din SUA’, a declarat şeful companiei germane, Norbert Reithofer, adăugând că în prezent clienţii doresc astfel de vehicule de la BMW.

Săptămâna trecută, Reuters anunţa că BMW intenţionează să producă modelul X7 în Carolina de Sud.

‘Cred că va fi un succes pe pieţele din SUA şi China, nu putem ignora ceea ce ne cere piaţa’, a explicat Reithofer.

Conform statisticilor companiei LMC Automotive, SUA-urile au reprezentat anul trecut 32% din vânzările totale de vehicule în SUA, în creştere faţă de un procent de 19% înregistrat în 1999.

În condiţiile în care vânzările brandurilor BMW, Mini şi Rolls-Royce au urcat anul trecut la 375.000 de unităţi, SUA au devenit a doua mare piaţă pentru compania germană, reprezentând 19% din livrările sale globale. China a reprezentat anul trecut 20 din vânzări, în timp ce Germania doar 13%.

BMW estimează o creştere de până la 10% a profitului înainte de taxe în acest an.

Directorul general al companiei germane a afirmat recent că BMW va vinde în 2014 peste două milioane de automobile, în creştere faţă de cele 1,97 milioane de vehicule livrate în 2013. Compania se aşteaptă în acest an la vânzări de aproape 10% în America de Nord şi de peste 10% în China, datorită lansării de noi modele.

De asemenea, şeful BMW a dat asigurări că profitul înainte de taxe din acest an ‘va fi semnificativ peste’ cel de 7,9 miliarde de euro înregistrat anul trecut.

Investiţiile făcute la fabricile din China vor permite BMW să-şi majoreze capacitatea de producţie în statul asiatic la 400.000 de maşini, de la 300.000 în 2013.

În 2013, profitul net al BMW a crescut cu 4,5%, până la 5,334 miliarde de euro. Veniturile au scăzut uşor cu 1% până la 76,058 miliarde de euro, însă numărul unităţilor vândute a atins cifra record de 1,964 milioane vehicule şi toate cele trei branduri ale grupului (BMW, Mini şi Rolls-Royce) au atins recorduri istorice. Comparativ, rivalii Audi şi Mercedes-Benz au livrat anul trecut 1,57 milioane respectiv 1,566 milioane automobile de lux.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 şi noua generaţie de Mini, pentru a face faţă concurenţei venite din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania. Compania negociază cu cel mai mare operator european de turnuri și infrastructură de telecomunicații
Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania. Compania negociază cu cel mai mare operator european ...
O mare incertitudine după fuziunea dintre Orange și MasMóvil (MasOrange) este ce va face Digi Spania cu spectrul radio achiziționat de la MasMóvil ca parte a condițiilor de aprobare a fuziunii.......
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de la Rovina, județul Hunedoara
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de ...
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul minier de la Rovina, iar fără acesta, compania ...
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, în Adunarea Generală Ordinară, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate așteptările
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei Puig, care deține mărci de lux precum Carolina Herrera, Jean ...