BMW: vânzări record de automobile şi motociclete pe piaţa românească în primul trimestru din 2016

Vânzările de automobile şi motociclete BMW pe piaţa românească au atins un nivel record în primul trimestru din 2016, BMW Group consemnând cel mai bun început de an din istoria mărcii germane în România.
Economica.net - lun, 11 apr. 2016, 07:53
BMW: vânzări record de automobile şi motociclete pe piaţa românească în primul trimestru din 2016

Potrivit datelor publicate de BMW Group România, vânzările de automobile au crescut cu 64% în primul trimestru din 2016, la 578 de unităţi, iar vânzările de motociclete BMW au avansat cu 50%, la 72 de unităţi livrate în primele trei luni ale anului în curs.

Pentru BMW a fost şi cea mai bună lună martie din istoria mărcii pe piaţa locală, cu 297 de automobile livrate către clienţi, în creştere cu 85% comparativ cu martie 2015, când au fost livrate 161 de unităţi.

‘Am construit o bază stabilă pentru o creştere constantă. Avem o reţea de dealeri puternică şi dedicată şi un portofoliu matur de modele. Gama noastră de automobile se extinde către noi segmente şi deschide noi oportunităţi în piaţă, aşa cum sunt noile BMW X4, Seria 2 Active Tourer sau Seria 2 Gran Tourer. Prin noile tehnologii oferim un nou nivel al experienţei de condus – de la experienţa electrică a BMW i şi a modelelor BMW plug-in hybrid, la soluţii inegalabile de conectivitate aşa cum sunt BMW Apps sau funcţii internet şi de comunicare pe bază de SIM integrat. Tradiţional, BMW avea un final de an foarte puternic. În ultima perioadă, vedem o normalizare, ceea ce a contribuit la performanţa de început de an’, a declarat Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

Cel mai de succes model al mărcii rămâne BMW X5, cu o creştere pe primele trei luni de 100%, la 120 unităţi. O premieră este BMW Seria 3 sedan, care urcă pe locul trei în preferinţele clienţilor, cu 70 de livrări în aceeaşi perioadă (+70,7%, 2015: 41 livrări), imediat după BMW X3, care a înregistrat 78 unităţi (+105,3%, 2015: 38 livrări).

Lansarea noului BMW Seria 7 a generat o creştere de 3,5 ori a vânzărilor pe primele trei luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi noul model se luptă pentru prima poziţie în segment (2016: 21 livrări, 2015: 6 livrări).

Pentru modelele sport M, livrările au însumat 8 unităţi în primele trei luni (trei livrări în 2015). Există interes deosebit de mare pentru noile lansări M – BMW M4 GTS (cota alocată pe România a fost vândută deja de la anunţul modelului) şi BMW M2 (cu mai multe comenzi deja înainte de lansare şi startul livrărilor).

De apreciere în creştere se bucură şi modelele plug-in hybrid ale mărcii, cu un nivel de preţ aproape de versiunea de benzină la o putere similară şi mai ieftine ca un model diesel. Până acum au fost livrate patru modele BMW X5 40e, dar este de aşteptat ca vânzările să crească, având în vedere că şi gama de modele se va extinde cu Seria 3 330e, Seria 2 Active Tourer 220xe şi Seria 7 740e.

Divizia de motociclete BMW Motorrad a înregistrat, de asemenea, un record pentru prezenţa mărcii în România, cu 38 de livrări în martie şi 72 de unităţi pe primul trimestru (2015: 48 de unităţi, +50%). În topul opţiunilor clienţilor rămân BMW R 1200 GS şi GS Adventure (27 unităţi), BMW R 1200 RT (16 modele).

Marca MINI a înregistrat în luna martie 16 livrări, la nivelul lunii martie 2015, şi un total de 34 unităţi în primul trimestru (+9,7%, Q1 2015: 31 unităţi). Cel mai de succes model al mărcii rămâne MINI Hatch 3 uşi (16 livrări), urmat de MINI Hatch 5 uşi (8 livrări) şi MINI Countryman (8 livrări).

BMW Group are în portofoliu mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări. În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2014 a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...