BMW: Vânzări record în trimestrul al treilea. Profitul a crescut cu 14%

BMW a înregistrat un profit înainte de dobânzi şi taxe de 2 miliarde euro în trimestrul al treilea, în urcare cu 14%, depăşind estimările analiştilor datorită creşterii vânzărilor la 18,8 miliarde euro, un nou record pentru producătorul german de autoturisme premium.
Economica.net - mar, 06 nov. 2012, 08:38
BMW: Vânzări record în trimestrul al treilea. Profitul a crescut cu 14%

Astfel, profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) al BMW a urcat la 2 miliarde euro, de la 1,76 miliarde euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, iar vânzările au avansat de asemenea cu 14%, la 18,8 miliarde euro, transmite Bloomberg.

„Am avut un bun trimestru, stabilind noi recorduri în privinţa volumului vânzărilor, veniturilor şi profitului, în pofida condiţiilor dificile de pe piaţă. Asemenea întregii industrii auto, începem să ne confruntăm cu dificultăţi”, a declarat într-un comunicat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW a reuşit să-şi menţină performanţele financiare în perioada crizei datoriilor de stat din zona euro în principal datorită creşterii vânzărilor în China. Rivalii de la Mercedez-Benz (Daimler) s-au pregătit pentru scăderea abruptă din acest an de pe pieţele europene printr-un program de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde euro şi au redus ţinta de profit pentru 2012.

Profitul EBIT al diviziei producătoare de maşini a BMW a scăzut cu 9,3% în trimestrul al treilea, la 1,65 miliarde euro, din cauza costurilor ridicate de dezvoltare şi concurenţei intense, notează compania. Marja de câştig a coborât astfel la 9,6% din vânzări, de la 11,9%.

Audi a înregistrat în trimestrul al treilea o marjă de 10,5%, faţă de numai 6,4% la Mercedes-Benz.

BMW a confirmat estimările pentru acest an, anticipând un profit înainte de taxe de cel puţin 7,38 miliarde euro, rezultatul din 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...