1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

BNP a achiziţionat 50% din divizia de finanţare Opel. Banca este prezentă în România prin Cetelem, Arval şi Cardif

Bruno Leroux, director general al Cetelem România şi BNP Paribas Personal Finance Bulgaria, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că divizia de personal finance a celei de-a doua bănci din Uniunea Europeană a achiziţionat recent şi 50% din divizia de finanţare a Opel de la General Motors, cu un portofoliu de 9,6 miliarde euro în 11 ţări. Francezii vor integra această divizie cu propriile operaţiuni de creditare auto şi vor crea sinergii cu Arval, divizia de leasing, şi Cardif, compania de asigurări din portofoliu, ambele prezente şi pe piaţa din România.

23 iun, 2017 | ECONOMICA.net

„Ne vom intensifica investiţiile în regiune, multe dintre ele fiind în favoarea României, atât datorită climatului macroeconomic bun, cât şi optimismului şi apetitului pentru consum al românilor. De aceea, în următorii trei-patru ani, vom acorda credite care se vor cuantifica la minimum 4-5 milioane de euro" a declarat Bruno Leroux, CEO Cetelem România. Acesta a precizat că datele financiare ale companiei mamă, BNP Paribas Personal Finance includ circa 20.000 de angajaţi în circa 28 de ţări şi 27 de milioane de clienţi individuali. Acestea nu cuprind însă ultima achiziţie a companiei, 50% din divizia de finanţare Opel.

Potrivit unei estimări Bloomberg, afacerile pe nişa de creditare pentru achiziţia de automobile ale BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, vor creşte cu o treime după preluarea diviziei de finanţare a Opel de la General Motors, într-o tranzacţie asociată preluării producătorului german de automobile de către PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor de maşini din Franţa.

Banque PSA Finance, divizia financiară a PSA Peugeot Citroen, şi BNP Paribas Personal Finance au preluat câte 50% din acţiunile diviziei de finanţare a Opel, care avea la sfârşitul anului trecut în portofoliu credite de 9,6 miliarde de euro în 11 ţări. Anterior tranzacţiei, portofoliul BNP Paribas de credite pentru achiziţia de automobile crescuse cu aproximativ 50% în trei ani, de la 10 miliarde de euro în 2013 la 15 miliarde de euro anul trecut. Valoarea tranzacţiei a fost de 0,9 miliarde euro.

Directorul general al BNP Paribas Personal Finance, Laurent David, declara în martie pentru Reuters că tranzacţia cu Opel a fost negociată în doar câteva săptămâni, iar banca franceză a concurat cu mai multe instituţii financiare pentru preluarea diviziei de finanţare a companiei germane.

Banca franceză vrea să integreze "banca" Opel cu propriile operaţiuni din sectorul creditării pentru automobile şi vizează crearea de sinergii cu Arval, divizia de leasing, şi Cardif, compania de asigurări din portofoliu. Menţionăm că divizia de consumer finance a Opel nu era prezentă în România.

Cetelem acordă credite auto de minimum 5.000 de lei, iar divizia de leasing, Arval, precum şi cea de asigurări, Cardif, sunt prezente pe piaţa românească. Este foarte probabil ca în viitor, Cetelem să poată finanţa şi achiziţia mărcilor Opel şi Peugeot în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO