BNR a aprobat numirea lui Johan Gabriels în funcţia de director general al Băncii Carpatica

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a aprobat numirea lui Johan Gabriels în funcţia de director general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), după ce acesta a fost desemnat la începutul lunii februarie de către Consiliul de Supraveghere al instituţiei de creditare.
Economica.net - joi, 18 apr. 2013, 10:52
BNR a aprobat numirea lui Johan Gabriels în funcţia de director general al Băncii Carpatica

„La baza deciziei mele de a prelua conducerea Băncii Comerciale Carpatica a stat potenţialul imens pe care această bancă îl deţine, precum şi oportunităţile de piaţă, Carpatica fiind o bancă românească (…) care în contextul economic actual trebuie să se dezvolte în continuare folosind avantajele şi experienţele acumulate”, a declarat Gabriels într-un comunicat.

Consiliul de Supraveghere al Carpatica l-a numit pe Gabriels, fost preşedinte al RBS România, în funcţia de director general şi preşedinte al directoratului la începutul lunii februarie, fiind necesară aprobarea BNR.

Gabriels a fost preşedinte şi director general al RBS România din septembrie 2009 până în primăvara anului trecut, el activând anterior ca director financiar în cadrul grupului, în Amsterdam şi Düsseldorf.

Absolvent de MBA la Solvay Business School, Gabriels şi-a început cariera în 1981 la fosta companie de consultanţă şi audit Arthur Andersen. Ulterior, el a lucrat Eli Lilly (1985 – 1989), Mars (1989 – 1997), PepsiCo Franţa, Benelux, Italia şi Spania (CEO 1997 – 2000), Capital One ( CFO 2001 – 2005) şi MasterCard (CFO Europe 2005-2006).

Astfel, directoratul băncii va fi compus din Johan Gabriels – director general, preşedinte; Ion Dobrică, Gheorghe Cismaru şi Georgiana Coandă – directori generali adjuncţi şi membri ai directoratului.

„Banca Comercială Carpatica a înregistrat profit în 2012, după trei ani de restructurare. Sub mandatul noului CEO, pentru ca redresarea să devină durabilă, banca va trebui să devină şi mai eficientă şi în acelaşi timp să se poziţioneze ca fiind deschisă pentru afaceri şi cu un apetit crescut pentru finanţarea economiei româneşti”, se mai spune în comunicat.

Banca a raportat pentru anul trecut un profit net de 25 milioane lei (5,6 milioane euro), după pierderi în 2011, iar activele au crescut cu 22,3%, la 4,73 miliarde lei (1,06 miliarde euro).

Instituţia de credit estimează un profit net de 33,7 milioane de lei pentru acest an, în creştere cu 34,8% faţă de câştigul obţinut în 2012, de 25 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli care va fi prezentat acţionarilor în AGA din 25 aprilie.

Carpatica este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu el controlează 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,22% din acţiuni. Totodată, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, deţine un pachet de sub 5% din acţiuni.
La finalul anului trecut, raportul credite acordate clientelei /depozite atrase se plasa la nivelul de 59,1%.

În decembrie, banca deţinea o reţea de 145 de unităţi, formată din 57 sucursale, 67 de agenţii şi 21 puncte de lucru.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Divizia auto a grupului Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi, va avea de la începutul lui 2022 un nou CEO ...
Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace
Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace
Producția de mașini din Marea Britanie a coborât cu 41% în luna octombrie, până la cel mai scăzut nivel din octombrie ...
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia, specializată în producţia confecţiilor metalice sudate, şi deţinută de Vasile şi Silviu-Marcel Bratu, ...