1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

BNR a câştigat procesele împotriva unor foşti şefi ai Volksbank

Banca Naţională a României a câştigat procesele cu Gerald Schreiner (fost preşedinte al Volksbank România) şi cu Herwig Burgstaller (fost vicepreşedinte al băncii) în care aceştia au contestat decizia băncii centrale de a le retrage avizul de conducători ai băncii.

28 feb, 2012 | Mediafax

Gerald Schreiner a ocupat până în martie 2010 funcţia de preşedinte al Volksbank România. El a condus banca din iunie 2006, anterior ocupând pentru trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Tot în primăvara anului 2010 a fost înlocuit din funcţie şi vicepreşedintele Herwig Burgstaller.

Banca Naţională a fost reprezentată în cele două procese de societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu.

În ambele cazuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile formulate de către persoanele fizice care au deţinut funcţii de management în sistemul bancar. Instanţa supremă a înlăturat criticile formulate împotriva hotărârilor Băncii Naţionale a României, prin intermediul unor hotărâri judecătoreşti irevocabile.

"Pot spune, fără să greşesc, că aceste cauze au ridicat multiple şi interesante probleme de drept, gestionate cu succes de echipa noastră specializată în domeniul bancar-financiar, echipă care, în prezent, are în lucru un portofoliu de peste 1.500 de litigii pentru clienţi ce reprezintă instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare", a declarat într-un comunicat Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO