1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 29 º

Companii

BNS: Peste 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă

Mai mult de 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă, aproape dublu faţă de media europeană, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Marin Florian, preşedintele Organizaţiei de Tineret din cadrul Blocului Naţional Sindical /BNS/.

01 mai, 2015 | Agerpres

'Peste 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiţi de contracte colective de muncă, aproape dublu faţă de media europeană. Cifra este strâns legată de numărul lucrătorilor cu salarii mici. Un salariat român nu este protejat deloc în perioada de probă a unui contract de muncă. Este nevoie de prelungirea perioadei de probă pentru absolvenţii de studii superioare şi pentru muncitorii necalificaţi. Perioada de probă trebuie redusă', a afirmat Florian.

Acesta a precizat, totodată, că 'sindicatele din România au foarte mult de lucru, pentru că, pe anumite zone, cer foarte mult, dar oferă prea puţin'.

Fundaţia Stânga Democratică /FSD/ organizează, vineri, în incinta staţiei de metrou Unirii 1, dezbaterea cu tema 'Noile revendicări sociale ale salariaţilor'.

În cadrul evenimentului participă ministrul Delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile, mediului sindical şi patronal şi ai Parlamentului şi partidelor politice de stânga

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO