Bode, despre numirea noului CA al CNAIR: Verific respectarea procedurii, iar în caz contrar anulez acest proces

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat marţi referitor la demiterea membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al Companiei de Drumuri şi numirea altor membri cu mandat de patru ani că va verifica dacă s-a respectat procedura, iar în caz contrar o va anula, Agerpres.
Economica.net - mar, 05 nov. 2019, 12:58
Bode, despre numirea noului CA al CNAIR: Verific respectarea procedurii, iar în caz contrar anulez acest proces

„Am discutat şi despre acest lucru (cu fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc – n.r .). O să verific dacă s-a respectat procedura, iar în caz contrar am toată determinarea să anulez acest proces”, a afirmat Bode.

La rândul său, Răzvan Cuc susţine că numirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie a reprezentat o procedură legal desfăşurată, pentru care „au fost cheltuiţi nişte bani” şi era normal să se închidă procedura.

„Sunt nişte proceduri legale. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Am văzut că domnul prim ministru (Ludovic Orban – n. r.) minte de la tribuna Parlamentului cu neruşinare vizavi de faptul că ar fi intrat Narcis Neaga (fostul director general al CNAIR – n. r.) în Consiliul de Administraţie, lucru total neadevărat. A fost o procedură legal desfăşurată, pentru care au fost cheltuiţi nişte bani. Nu ştiu să vă spun suma, dar este o procedură pentru toate companiile. Se face o procedură de selecţie, iar normal era să se închidă procedura. Nu puteam să lăsăm o procedură nefinalizată”, a explicat Cuc, întrebat de jurnalişti de ce s-a făcut această procedură exact în ultima sa zi de mandat în fruntea Ministerului Transporturilor.

El a susţinut că nu putea pleca din minister fără să închidă procedura, ca să nu fie luat la întrebări de ce s-au cheltuit banii pe această procedură de selecţie a noilor membri ai CA fără să fie finalizată.

Întrebat cum a fost posibil ca un fost director financiar al CNAIR, care şi-a pierdut funcţia odată cu restructurarea companiei şi apariţiei noii organigrame să devină membru al CA, Răzvan Cuc a răspuns: „El, dacă acceptă acel mandat, va fi un membru neexecutiv. Nu l-a selectat ministrul Transporturilor. Este o companie care selectează, este un concurs de selecţie, este un interviu, este o selecţie de dosare”.

„Trebuia procedura închisă. Eu nu puteam să plec din minister şi să las o procedură deschisă, fără să se dea o soluţie. Dacă venea cineva şi spunea: ‘Domnule, de ce aţi cheltuit banii fără să finalizaţi procedura? Ca să faci o procedură de selecţie durează câteva luni. Nu se poate face selecţia în două zile. Selecţia se face de către o firmă specializată, se depun dosare, se face un lung şir de criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care participă”, a susţinut acesta.

Fostul ministru a admis că nu exista un termen limită pentru încheierea acestei proceduri, dar a spus că nu a vrut să lase „absolut nimic în minister într-o suspensie”.

„Eu nu am vrut să las absolut nimic în minister într-o suspensie şi am vrut să finalizez. Aşa cum le-am lăsat foarte multe proiecte, aşa am vrut să finalizez şi această procedură”, a subliniat Cuc.

Luni, reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au aprobat revocarea membrilor provizorii ai CA, respectiv Teodor Narcis Godeanu, Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Ion Iordăchescu şi Costin Mihalache, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a administratorilor. De asemenea, au fost numiţi pe o perioadă de patru ani noii membri ai CA al CNAIR, respectiv: Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Costin Mihalache, Ionuţ Laurenţiu Maşala şi Mihuţ Marius Piţigoi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...