Bodomoiu, Wizrom Software: Marii jucători din real estate, construcţii, FMCG şi clinici au investit mai mult ca niciodată în soluţii IT

Pandemia globală de coronavirus a avut un impact puternic asupra companiilor prezente pe piaţa românească. Unele industrii s-au adaptat mai repede şi mai bine schimbărilor provocate de COVID-19, în timp ce altele au fost mai puţin pregătite, răspunzând tardiv acestui nou context. Cu toţii, însă, am învăţat anul acesta câteva lecţii importante, potrivit Wizrom Software.
Lidia Neagu - mie, 25 nov. 2020, 13:56
Bodomoiu, Wizrom Software: Marii jucători din real estate, construcţii, FMCG şi clinici au investit mai mult ca niciodată în soluţii IT

„Marii jucători din real estate şi construcţii, companiile din retail (FMCG) – cele care se ocupă de producţia de alimente, în special de produse de panificaţie şi preparate din carne – precum şi cele care activează în zona medicală (laboratoare şi clinici) au investit mai mult ca niciodată în soluţii IT, de digitalizare, comerţ electronic şi lucru la distanţă, conştientizând schimbările generate de COVID-19 şi impactul lor major în cadrul economiei. Aceste companii au reuşit să transforme o perioadă dificilă într-o rampă de pregătire pentru succes în viitor”, declară Adrian Bodomoiu, Director General în cadrul Wizrom Software.

Mai mult, expertul Wizrom Software susţine că, în prezent, în România există şi IMM-uri care sunt interesate să investească în soft-uri care integrează elemente de inteligenţă artificială (AI). „Soluţiile noastre vin cu rapoarte şi predicţii despre viitorul apropiat. Ele îţi pot oferi informaţii, bazându-se pe istoric, de pildă, dacă există clienţi care vor intârzia la plată sau care te vor părăsi chiar pentru competiţie”, explică reprezentantul Wizrom Software.

De altfel, Bodomoiu crede că, în ceea ce priveşte viitorul apropiat, foarte multe industrii vor alege personalizarea completă a softurilor de afaceri, în funcţie de specificul şi de nevoile fiecărei companii. Soluţiile digitale personalizate sunt conturate şi dezvoltate în funcţie de varii criterii, pornind de la dimensiunea afacerii, specificul activităţii, locaţia organizaţiei, până la obiectivele de business şi modul de lucru, dar şi soft-urile deja existente şi utilizate în cadrul întreprinderilor.

Perturbările din acest an au determinat business-urile să fie tot mai competitive, să găsească soluţii diverse în încercarea de a se menţine pe linia de plutire, dar şi să stimuleze inovaţia în rândul angajaţilor – acestea fiind a treia mare lecţie a perioadei. Companiile au investit în soluţii IT şi în echipamente tehnice (laptopuri, tablete, smartphone-uri) şi le-au oferit angajaţilor posibilitatea de a le folosi remote. Dotarea companiilor cu toate cele necesare nu a fost nicicând mai accentuată, cu toţii înţelegând rolul tehnologiei şi pregătindu-se pentru schimbarea generată de aceasta.

Totodată, organizaţiile au început să investească timid şi în soluţii software de HR, atât din cauza volumului mare al modificărilor legislative, care nu a mai permis responsabililor de HR să poată fi la curent cu toate noutăţile, cât şi pentru urmărirea activităţii angajaţilor utilizând soluţii de pontaj.

Dincolo de creativitate şi de implementarea unor softuri care să uşureze şi să eficientizeze munca tuturor, pandemia a condus şi la un adevărat boom al comerţului online şi a crescut semnificativ numărul plăţilor cu cardul, precum şi al utilizatorilor de carduri bancare.

În ultimele nouă luni ale anului, mai mult ca niciodată, consumatorii din România au ales să achiziţioneze bunuri şi servicii de pe internet, în detrimentul celor din magazinele fizice. Pentru a răspunde prompt cerinţelor pieţei, companiile din distribuţie au optat pentru softuri care să le susţină dinamica vânzărilor, protejând sănătatea agenţilor de vânzări şi punând la dispoziţia clienţilor aplicaţii care să le permită să-şi gestioneze singuri, de la distanţă, oricând şi de oriunde, comenzile, dar şi detaliile contului de client.

Aceste companii au implementat aplicaţii mobile pentru agenţi, pentru tehnicieni, au dezvoltat interfeţe cu site-uri pentru preluarea automată a comenzilor, au dezvoltat EDI-uri – cu soluţii de tip MarketPlace, interfaţări cu casele de marcat, cu soluţiile hoteliere etc.

Te-ar mai putea interesa și
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german Chemnitz,......
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...