Boeing a testat cu succes un avion autonom care va fi folosit de servicul de taxi aerian al Uber (FOTO şi VIDEO)

Boeing a testat cu succes un prototip pentru un avion autonom, care va fi folosit de servicul de taxi aerian al Uber Air. Directorii Boeing sunt convinşi că sunt pe drumul cel bun pentru dezvoltarea taxiurilor aeriene autonome la cerere. 
Lidia Neagu - mie, 23 ian. 2019, 19:40
Boeing a testat cu succes un avion autonom care va fi folosit de servicul de taxi aerian al Uber (FOTO şi VIDEO)

Boeing a lansat un video al unui zbor de încercare care arată că avionul său de pasageri (PAV) se ridică, planează pentru scrut timp înainte de a efectua o aterizare controlată. 

„Într-un an, am avansat de la un design conceptual la un prototip de zbor”, a declarat Greg Hyslop, șeful departamentului de tehnologie Boeing, într-un comunicat de presă.

În luna mai a anului trecut, Uber a dezvăluit planurile sale pentru serviciul de taxi aerian şi a prezentat un avion concept.

Zborul de test care a avut loc în Manassas, Virginia, (SUA) nu a durat mult și nu a inclus un zbor cu deplasare înainte. Boeing, de asemenea, nu a testat modul în care PAV tranzitează între ridicarea verticală și zborul înainte. Prototipul PAV este alimentat cu baterii și va avea o autonomie pentru o distanță de 80 de kilometri.

Boeing se află într-o cursă cu producătorii tradiționali de aviație, precum și cu firmele de tehnologie și startup-uri pentru a dezvolta taxiuri aeriene autonome. Textron, subsidiara companiei Bell care are o lungă istorie în construcţia de elicoptere, lucrează, de asemenea, la dezvoltarea vehiculelor aeriene fără pilot care, teoretic, vor transporta oamenii pe distanțe scurte în orașe. Atât Boeing, cât și Bell colaborează cu Uber, pentru a pune bazele unui serviciu de taxi aerian numit Uber Air.

Între timp, rivalii Boeing, compania franceză Airbus și start-ul german Volocopter își dezvoltă propriile prototipuri de taxiurie aeriene.

Întrebarea firească este când vor trece aceste vehicule de la zboruri de testare la transportul oamenilor pentru zboruri scurte? Uber vizează o lansare a Uber Air până în 2023, însă analiştii care au studiat această nouă industrie cred că ar putea dura mult mai mult timp.

„Vom dezvălui potențialul pieței de mobilitate aeriene din mediul urban”, a declarat Steve Nordlund, vicepreședinte și director general al Boeing NeXt, filiala gigantului aerospațial care dezvoltă taxiuri aeriene autonome.

Te-ar mai putea interesa și
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România avea în 2020 un număr de 844.015 exploataţii viticole, adică echivalentul a 37,9% din cele 2,2 milioane de exploataţii viticole care existau în întreaga Uniune Europeană, arată......
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 3,061 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,55%, în această săptămână, ...
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
În micul sat Pereni din Republica Moldova, Nicolae Tronciu şi-a lansat propria sa marcă de vin, în urmă cu patru ani, ...
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – răspunsurile MS
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – ...
Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de întrebări şi răspunsuri despre variola maimuţei, furnizate de Organizaţia ...