Boeing vrea să angajeze 10.000 de oameni în acest an

Boeing se aşteaptă să angajeze 10.000 de lucrători în 2023, pe măsură ce îşi revine după pandemie şi creşte producţia de avioane de linie, dar va renunţa la unele locuri de muncă de asistenţă, a declarat vineri producătorul de avioane american, citat de Reuters, relatează News.ro.
News.ro - sâm, 28 ian. 2023, 10:33
Boeing vrea să angajeze 10.000 de oameni în acest an

Compania cu sediul în Arlington, statul american Virginia, a sporit cu aproximativ 14.000 numărul de angajați în 2022, având la 31 decembrie 156.000 de salariați, față de 142.000 câți avea în 2021. Boeing are aproximativ 136.000 de angajaţi în Statele Unite.

Compania a recunoscut că ”va scădea personalul în cadrul unor funcţii de asistenţă”, o mişcare menită să îi permită să alinieze mai bine resursele pentru a susţine produsele şi dezvoltarea actuală a tehnologiei.

Boeing refuzat să comenteze câte locuri de muncă va reduce în 2023.

Cea mai mare parte a creşterii va avea loc în unităţile de afaceri ale Boeing, precum şi în inginerie şi producţie, pentru a satisface cererea în creştere a companiilor aeriene.

Compania intenţionează să crească livrările de 737 MAX de la 374 de avioane în 2022 la între 400 şi 450 de avioane în acest an, livrările de 787 estimate să atingă între 70 şi 80 de avioane.

Rivalul european Airbus a declarat săptămâna aceasta că plănuieşte să adauge 13.000 de angajaţi în acest an. Aproximativ 7.000 dintre aceste locuri de muncă urmează să fie posturi nou create, cu aproximativ 9.000 dintre noile angajaţi urmând să aibă sediul în Europa.

Boeing nu a comentat câte noi locuri de muncă nete vor crea în Statele Unite în 2023. Producătorul de avioane din SUA se apropie de nivelul forţei de muncă anterior pandemiei, care era de 161.000 de oameni la sfârşitul anului 2019.

În cursul anului 2020, forţa de muncă a scăzut la aproximativ 141.000 de angajaţi, după ce Boeing a anunţat reduceri de locuri de muncă.

”Angajarea nu mai este o constrângere”, a declarat miercuri directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, analiştilor.

Citește și:

Sursa foto: News.ro

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial....
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând ...
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.