1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Bolivia a naţionalizat companiile de electricitate deţinute de firma spaniolă Iberdrola

Evo Morales a decretat că acţiunile a două distribuţii de electricitate deţinue de Iberdrola în Bolovia au trecut în proprietatea statului.

29 dec, 2012 | ECONOMICA.net

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a anunţat azi naţionalizarea tuturor companiilor de distribuţie a energiei electrice deţinute de compania spaniolă Iberdrola în Bolivia, potrivit presei internaţionale. În acest sens, Morales a semnat un decret referitor la transferul către stat a acţiunilor companiilor Electropaz, cu sediul la La Paz, şi Elfeo, cu sediul la Oruro.

Preşedintele statului sud-american a spus că a fost nevoit să ia această măsură pentru ca populaţia să beneficieze în continuare de tarife “echitabile”. Potrivit decretului, Iberdrola are dreptul de a solicita despăgubiri pentru afacerile naţionalizate, în termen de 180 de zile, după ce o companie independentă va face o evaluare.

Acestea sunt ultimele dintr-o serie de măsuri similare luate de preşedintele bolivian. În luna mai, statul bolivian a decis exproprierea filialei grupului spaniol Red Electrica Corporacion (REE).

De la venirea sa la putere, în 2006, Evo Morales a naţionalizat resursele petroliere ale ţării, topitoriile şi companiile de electricitate. A mai naţionalizat rafinăriile şi firmele de telecomunicaţii. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO