1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Bolt a fost evaluată la peste un miliard de dolari, după o nouă rundă de investiţii

Bolt, compania de ride-sharing din Estonia, cu afaceri şi în România, a încheiat prima tranșă din ultima rundă de investiții, Seria C. Investiția în capital ridică valoarea companie la peste un miliard de dolari, sumă pe care Bolt intenționează să o utilizeze pentru a-și finanţa creșterea internațională.

10 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Informaţia a apărut în publicaţia TechCrunch şi a fost confirmată de Bolt.

"Am încheiat o nouă rundă de finanțare, care vizează sprijinirea lansării noastre recente la Londra și a planurilor de expansiune în 2019", spun reprezentanţii Bolt.

Valoarea investiției nu a fost făcută publică, dar, potrivit TechCrunch, care citează două surse anonime, această tranșă este de aproximativ 60 de milioane de euro (67 milioane dolari). Bolt a primit până acum 185 de milioane de dolari în total, la ultima investiție compania fiind evaluată la un miliard de dolari, aceasta devenind startup unicorn. Acum, evaluarea a trecut de un miliard de dolari.

Printre investitorii din această rundă s-ar număra Nordic Ninjas, un fond suedez, precum și Naya Capital, Creandum, G Squared şi Superangel, un fond estonian care a sprijinit compania încă de la început.

De asemenea, lista investitorilor oferă câțiva indicatori interesanți despre Bolt. Astfel, G Squared s-a aflat în spatele unui număr de runde de investiţii pentru o serie de companii tech cu o dezvoltare rapidă, printre care Pinterest, SoFi, Airbnb şi Spotify. De asemenea, a susţinut şi alte companii mari din domeniul transporturilor precum Uber, Lyft şi Getaround. Ninja Nordic îi are pe acţionari pe japonezii de la Honda. Şi Daimler, proprietarul Mercedes, a investit anul trecut în Bolt.

Înfiinţată de Markus Villig, Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, a fost lansată în anul 2013, fiind în prezent una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa şi Africa, având printre investitori companii precum: Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar şi Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are 25 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 30 de ţări. În România, este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO