Borbely: Suma propusă pentru cazarea parlamentarilor este rezonabilă

Deputatul UDMR Laszlo Borbely crede că suma care se propune a fi alocată pentru cazarea parlamentarilor, de 4.000 de lei, este rezonabilă şi se poate locui onorabil din aceşti bani, afirmând însă că încă nu a avut timp să se gândească la o eventuală chirie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 16 ian. 2013, 11:51
Borbely: Suma propusă pentru cazarea parlamentarilor este rezonabilă

Deputatul UDMR Laszlo Borbely, vicepreşedinte politic al Uniunii, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că este clar că în momentul de faţă trebuie luate măsuri de reducere a cheltuielilor, amintind că în perioada postdecembristă au existat unele propuneri pentru cazarea parlamentarilor, una fiind făcută chiar de el, când era ministru.

„Eu am o vechime în Parlament. În 1991, când era preşedinte al Camerei Dan Marţian, îmi amintesc că exista un proiect de construire a unui hotel pentru parlamentari, cineva ar trebui să adune cât economiseam de atunci, dacă se realiza. Eu însumi am propus în 2008, când am predat două blocuri cu 120 de apartamente, lângă Parlament, să se facă acolo cazarea, dar nu s-a agreat ideea. Acum, suntem în faza în care clar se va lua o măsură”, a spus Borbely.

El a apreciat că suma care se propune a fi alocată pentru cazarea parlamentarilor, de 4.000 de lei, este rezonabilă şi că se poate locui onorabil din aceşti bani.

„Prin statut, se alocă o sumă care nu trebuie să fie mai mică decât un procent din salariul brut, undeva la 3.500 de lei. 4.000 de lei, cred că este o sumă cu care se poate locui onorabil, acoperind consum şi chirie, o sumă rezonabilă. Dacă fiecare trebuie să-şi caute chirie, ne conformăm. Eu n-am avut încă timp să mă gândesc, vom vedea care e situaţia, mai discutăm, ştiu că deocamdată e o propunere a coaliţiei”, a afirmat Borbely.

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că plenul celor două Camere ale Parlamentului se va întruni luni pentru a modifica Statutul senatorilor şi deputaţilor, astfel încât să poată fi operate economiile bugetare.

Dan Radu Ruşanu spunea că parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obţinuţi în baza unei declaraţii pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Capitală, urmând ca fiecare dintre aceştia să opteze pentru forma de cazare.

Ruşanu susţinea că se vor reduce cheltuielile de cazare per parlamentar de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei. El a precizat că fiecare deputat sau senator va trebui, în schimbul acestei sume, să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine locuinţe în Bucureşti sau Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...