Boromir Prod vrea să-și dubleze profitul în acest an

Producătorul de pâine şi produse de patiserie Boromir Prod Buzău (SPCU), companie controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz, îşi propune pentru acest an dublarea profitului, la 2,7 milioane lei, şi vrea să investească 2,6 milioane euro pentru extinderea spaţiilor de producţie.
Economica.net - vin, 27 apr. 2012, 15:33
Boromir Prod vrea să-și dubleze profitul în acest an

Acţionarii companiei au aprobat joi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, potrivit căruia veniturile totale sunt estimate la 196,3 milioane de lei, în urcare cu 12% faţă de 2011, acelaşi ritm de creştere fiind previzionat şi pentru cheltuieli, care vor ajunge la 193,1 milioane de lei, potrivit datelor Boromir transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut, veniturile Boromir au fost de 175 milioane de lei, cheltuielile de 172,9 milioane de lei, iar profitul net de 1,3 milioane de lei.

Acţionarii au aprobat şi programul de investiţii pentru acest an, în sumă de 2,6 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, precum şi pentru cumpărarea unei linii de produse de panificaţie.

În aceeaşi adunare generală a fost aprobată contractarea de la ING Bank, prin sucursala Bucureşti, a unui credit de 35 milioane de lei. Destinaţia creditului va fi emiterea de scrisori de garanţie pentru participare în cadrul PEAD – Program de furnizare de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din comunitate.
De asemenea, a fost aprobată răscumpărarea de către companie a maxim 10% din propriile acţiuni, la un preţ pe titlu cuprins între 0,10 şi 0,30 lei/acţiune.

Boromir a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri în creştere cu 17%, la 148,7 milioane lei (35,1 milioane euro).
Grupul Boromir are activităţi în morărit şi panificaţie şi mai include companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) şi Panmed Mediaş.

Preţul acţiunilor Boromir Prod s-a menţinut în şedinţa bursieră de marţi la 0,18 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 41,9 milioane lei (9,6 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri de muncă în Franța....
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, ...
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului ...
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...