Borsec şi Dorna au pierdut piaţa din Bucureşti. Vezi care este cea mai vândută apă din capitală

Vânzările de apă îmbuteliată au crescut în primele şase luni ale anului cu 3% în volum şi cu 9% în valoare, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Brandurile ieftine au reuşit să reducă serios din cotele de piaţă ale celor mai mari producători din industrie: Romaqua şi Coca Cola HBC. 
Alina Stanciu - lun, 06 aug. 2012, 07:59
Borsec şi Dorna au pierdut piaţa din Bucureşti. Vezi care este cea mai vândută apă din capitală

Preţul face tot mai mult diferenţa în rândul îmbuteliatorilor de apă minerală de pe plan local, chiar şi în Capitală, unde puterea de cumpărare este mai mare faţă de alte regiuni ale ţării. Coca Cola HBC, producătorul brandurilor Dorna, Dorna-Izvorul Alb şi Poiana Negri şi Romaqua Group producătorul  Borsec au pierdut bătălia pentru Bucureşti.

Un studiu realizat de compania de cercetare Nielsen, pentru perioada aprilie – mai 2012, apa Bucovina, produsă de Rio Bucovina, este lider de piaţă cu o cotă volumică de 22,6% din vânzările de apă minerală naturală plată comercializată în Bucureşti, devansând competitorii direcți Dorna şi Borsec. În schimb,  Romaqua şi Coca Cola rămân pe primele două poziţii în piaţă la nivel naţional. „Rezultatele înregistrate de companie continuă trendul ascendent din 2011, urmare a desfăşurării unei ample campanii de comunicare şi repoziţionare a mărcii sub sloganul Bucovina, echilibrul suprem pentru corp şi minte!, concomitent cu dezvoltarea canalelor de distribuţie, astfel că pentru perioada aprilie – mai 2012, raportează o cotă de piaţă volumică de 9,1% din totalul producţiei de apă îmbuteliată din România”, a declarat  Răzvan Iancău, directorul general Rio Bucovina.

Potrivit datelor furnizate de Nielsen, vânzările de apă îmbuteliată au crescut în primele şase luni ale anului cu 3% în volum şi cu 9% în valoare, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apa minerală naturală plată fiind singurul segment al pieței de apă îmbuteliată care prezintă un trend crescător, ajungând ca şi importanţă la 52% din volumul total de apă comercializată.

La nivelul capitalei, consumul de apă minerală naturală plată înregistrează o cotă volumică de 66,3% din totalul vânzărilor de apă îmbuteliată. Raportat la consumul de apă minerală naturală plată pe întreaga țară, Bucureştiul deţine prima poziție cu o cotă de piaţă volumică de 23,9%.

Compania Rio Bucovina, cu capital 100% privat, a fost înfiinţă în anul 2006, având ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum şi producţia băuturilor răcoritoare. Ulterior, Rio Bucovina îşi diversifică activitatea în zona distribuţiei, iar în prezent, comercializează numeroase bunuri alimentare şi non-alimentare. Mărcile proprii comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina – apă minerală naturală plată şi carbogazificată; La Vitta şi Malibu – apă de masă; La Vitta, Malibu, Bon Ton – băuturi răcoritoare carbogazoase; Golden Horse – băutură energizantă, La Vitta – produse alimentare.  

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea liniei
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea ...
Guvernul a aprobat miercuri, 19 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea și reabilitarea liniei de ...
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Miarcel Ciolacu privind o posibilă revenire ...